На фан-сторінці співачки Софії Ротару вшанували пам'ять легендарного українського композитора Володимира Івасюка, який написав безсмертну пісню "Червона Рута".

Був опублікований цікавий архівний кадр, на якому ще юна Софія Михайлівна позує в національному одязі, схилившись над Володимиром Івасюком, що грав на роялі.

Ймовірно, знімок був зроблений під час репетиції. А може, саме в цей момент народжувався хіт.

Відомо, що 4 березня Володимиру Івасюку могло виповнитися 72 роки. Про це написали і в співтоваристві.

"Сьогодні виповнилося б 72 роки українському композитору і поетові Влалимиру Івасюку. Автору легендарної пісні "Червона рута"", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, Ротару та Івасюк познайомилися в далекому 1968 році в Чернівецькому драмтеатрі ім. О. Кобилянської. Тоді юна Соня брала участь у концерті, а Володимир сидів у залі разом з батьком, письменником Михайлом Івасюком, і відомим молдавським поетом Василем Левицьким.

Софія Ротару виконувала пісню Анатолія Пашкевича та Миколи негоди "Степом, степом". Володимир Івасюк був вражений виконанням артистки. Він заявив, що зміг побачити душу співачки.

Їхні зірки спалахнули на українському естрадному небосхилі одночасно і стали без перебільшення пісенними символами всієї України.

Завдяки Івасюку Ротару зважилася вибрати для себе естрадну пісню. Співачка знялася в музичному фільмі Романа Олексіва "Червона рута".

13 вересня 1970 року, на Театральній площі в Чернівцях відбулася прем'єра пісні "Червона рута" і "Водограй".

У 1977-му вийшла платівка "Софія Ротару співає пісні Володимира Івасюка", до якої увійшло дванадцять пісень: "Я — твоє крило", "Балада про мальви", "Пісня буде поміж нас", "У долі своя весна", "Колиска вітру", "Нестримна течія", "Лиш раз цвіте любов", "Кленовий вогонь", "Запитай у сни", "Два перстені", "Долина", "пісня про тебе".

У тому ж 1977 році на Сопотському Міжнародному фестивалі у виконанні Софії прозвучала ще одна Володіна пісня - "У долі своя весна" (вірші Юрія Рибчинського).

Раньше "Нуѕеr" писав про те, що Руслан Євдокименко вирішив вшанувати пам'ять батька.

Також наш портал повідомляв, Алла Пугачова відреагувала на моторошне пророцтво екстрасенса.

Нагадуємо, син Софії Ротару Руслан Євдокименко розмістив символічне фото, вшанувавши пам'ять Героїв Небесної Сотні.