Експерт-педіатр розповів про те, як батькам зрозуміти, їхня дитина хворіє на ковід або грип

Ще кілька років тому, коли дитина починала температурити, кашляти, отримував закладеність носа і у нього починали боліти м'язи, можна було без особливих зусиль визначити, що це звичайний грип. Зараз же "коло підозрюваних" розширено ще й коронавірусом, і українці не знають, чим хворі їхні діти. Інформаційний портал "Факти" розповів про те, чим вони відрізняються.

Так, Київський педіатр і кандидат медичних наук Антон Асонов пояснює, що симптомами грипу є підвищена температура, біль у м'язах, світлобоязнь, згодом може розвинутися біль у горлі і нежить. Однак всі ці ж симптоми характерні і для коронавірусної інфекції. Хвороби складно відрізнити навіть за ознакою того, що грип починається більш різко, що виражається в різкому підвищенні температури, проте медики вже зафіксували велику кількість випадків подібного при зараженні коронавірусу.

Асонов також пояснив, що новий штам "Омікрон" є більш заразною і легко поширюваною мутацією хвороби, яка сильніше впливає на дітей раннього віку. Небезпека ковіда також полягає в тому, що він може спровокувати мультисистемний запальний синдром, при якому уражається одночасно кілька органів, що ускладнює перебіг хвороби.

Батькам потрібно насторожитися, якщо вони дають дитині жарознижуючі препарати,а вона тільки ненадовго знижується до 38-38, 5 градусів. У цьому випадку дитину потрібно показати лікарю або викликати швидку.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, які 8 іграшок найчастіше підробляють.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українці почали одночасно хворіти на ковід і грип.

Також "Hyser" писав, що у ВООЗ зробили заяву про нові штами коронавірусу.