Партія «Національний корпус» висловила протест проти обшуків і затримань, які були проведені в активістів «Азовського руху» у Харкові.

Про це йдеться в заяві на сайті партії.

«Характер обшуків і статті, які інкримінують активістам, вказують на замовний характер справ. Переслідуючи активістів, влада прагне зачистити вулицю. Вона явно боїться патріотів, які не дозволять їй здати країну, а «Азовський рух» стоїть на захисті України, як на фронті, так і в тилу. Саме «Азовський рух» у 2014 році завадив створити «Харківську народну республіку», а потім його представники вирушили на Донбас захищати свою країну зі зброєю в руках. У наш час вони не дозволяють проросійським силам розвалити Україну. І саме фронтовики з цієї організації тепер зазнають переслідувань», - йдеться в заяві.

Зокрема, один із затриманих – це Сергій Величко, також відомий як Чілі, автор відомого гасла «Путін - х**ло!».

«Замість того, щоб добити проросійську п'яту колону, влада переслідує патріотів і захисників своєї країни. Адже саме вони є тією силою, яка контролює владу і не дозволяє їй зраджувати національні інтереси», - вважають в керівництві партії.

Патріоти закликають всіх небайдужих громадян у п'ятницю прийти до будівлі Шевченківського суду Києва, де буде вирішуватися питання про запобіжний захід для затриманих активістів.

Раніше Hyser повідомляв, що ця партія відкрила у Львові спортивний зал імені Романа Шухевича.

Також Hyser повідомив, що, за словами лідера «Нацкорпусу» Андрія Білецького, влада піариться на обмін полоненими.