Нацкорпус вшанував пам’ять Романа Шухевича до 114-ої річниці з дня народження очільника УПА. Про це було сказано на офіційному сайті Нацкорпусу.

«Більше тисячі учасників заходу двома колонами прийшли до місця проведення церемонії – будинку на вулиці Довбуша, в якому народився легендарний українець. Представники почесної варти поклали вінок до погруддя головнокомандувача, учасники містерії запалили у чашах вогонь як символ незримої присутності воїнів, які віддали життя за Україну», - сказано на сайті.

На сайті зазначено, що в честь Романа Шухевича Нацкорпус у Львові відкрив спортивну залу, адже очільник УПА був активним прихильником спорту.

«Цього дня ми вшановуємо людину, яка мала всі можливості жити спокійним бюргерським життям, людину, яка мала багато різноманітних талантів – спортивних, комерційних, організаційних… Але передусім Роман Шухевич для нас – творець армії нескорених, який, опираючись винятково на сили власного народу, зміг побудувати найпотужнішу повстанську армію. Ця людина назавжди з нами, вона надихає нас і веде у бій в новітній російсько-українській війні», – заявив під час заходу керівник Західного Терену Національного Корпусу Сергій Бевз.

На сайті сказано, що Роман Шухевич посмертно отримав звання Героя України у 2007 році, тому що очолював партизанський визвольний рух під час Другої світової війни.

Нагадаємо, Hyser публікував слова Білецького, що влада влаштовує самопіар на процесі обміну полоненими.

Раніше на Hyser Жорін заявив про проведення маршу до Дня визволення Маріуполя.