Володимир Зеленський подав запит на переговори з Володимиром Путіним

У зв'язку із загостренням конфлікту на Донбасі глава держави Володимир Зеленський подав запит на переговори з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. У Кремлі дивно відреагували на крок українського президента. Про це стало відомо із заяви прессекретаря глави України Юлії Мендель виданню Reuters.

Юлія Мендель заявила, що Володимир Зеленський має намір провести діалог з президентом Росії Володимиром Зеленським і обговорити ситуацію на сході України. Прессекретар зазначила, що російська сторона поки не надала відповідь, але в офісі президента сподіваються, що розмова все-таки відбудеться.

У той же час, як пишуть росЗМІ, в Кремлі про ініціативу Володимира Зеленського не знали. Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що за останні дні запитів від глави України на переговори з Володимиром Путіним не надходили.

Також прессекретар глави Кремля зазначив, що Володимиру Путіну є що сказати українській стороні "з приводу розрядки напруженості і запобігання потенційної війни в Донбасі".

Варто відзначити, що це не перша спроба Володимира Зеленського домогтися діалогу з Володимиром Путіним. Раніше гарант намагався поговорити з главою Кремля після загибелі чотирьох українських захисників на Донбасі.

До слова, ситуація на Донбасі дійсно вимагає діалогу. Військові експерти прогнозують повномасштабну атаку Росії на Україну. Водночас Росія активно стягує військову техніку до українських кордонів. Випадкові свідки неодноразово публікували в мережі кадри перекидання такий і БТР. Експерти вважають, що таке скупчення бойової техніки біля кордонів України свідчить про те, що РФ має намір загострити збройний конфлікт. Відзначається, що Україна знову може стати полем бою, якщо не почне активно заручатися підтримкою інших країн.

Раніше портал Hyser повідомляв, що у Росії вперше визнали, що бойовики "ДНР" і "ЛНР" підпорядковуються армії РФ.

Також наш портал інформував, що Володимир Путін публічно "забув" про Володимира Зеленського.

Нагадаємо, що Росія назвала умову повномасштабного нападу на Україну.