Лідери Німеччини, Франції та Росії обговорили ситуацію на Донбасі, але без президента України

Глава Російської Федерації Володимир Путін разом з президентом Франції Емманюелем Макроном і канцлером Німеччини Ангелою Меркель провели відеоконференцію, в ході якої обговорили низку питань, зокрема, ситуацію на сході України. Сам же президент України Володимир Зеленський участі в конференції не брав. Про це повідомляється на офіційному сайті уряду ФРН.

Повідомляється, що ситуація на Донбасі не була головною темою обговорення. Глави трьох країн обговорили і ряд інших важливих питань таких як пандемія коронавірусної інфекції, отруєння Навального, ситуація в Білорусі, Атомна програма Ірану і гуманітарна катастрофа в Сирії.

Під час розмови президент Росії Володимир Путін заявив, що в загостренні ситуації на Донбасі винна сама Україна. Про що повідомляється на офіційному сайті Кремля. Крім того глава РФ наполягав, щоб українська влада встановила прямий діалог з місцевою "владою" Луганська і Донецька.

Відзначається, що Емманюель Макрон і Ангела Меркель закликали Володимира Путіна провести переговори в нормандському форматі щодо ситуації на сході України.

До слова, прессекретар глави Кремля Дмитро Пєсков розповів, чому Володимира Зеленського не запросили для участі у відеоконференції. За його словами питання війни на Донбасі було тільки однією з багатьох інших тем. Переговори проводилися не в"нормандському форматі".

Раніше портал Hyser інформував, що Леонід Кравчук розповів правду про різке загострення на Донбасі. Він зазначив, що Росія не бажає бачити в Україні незалежну державу, тому на мирне врегулювання конфлікту можна не розраховувати.

Також портал Hyser повідомляв, що Леонід Кравчук заявив, що переговори з Росією щодо Донбасу зайшли в глухий кут. Для того, щоб зрушити процес з "мертвої точки" до переговорів можуть залучити США.

Крім того портал Hyser писав, що окупаційна влада Кримського півострова вирішила відзначити карантинні обмеження для святкування річницю окупації.