Президент повернув у Раду зі своїми пропозиціями закон про викривачів корупціонерів

Глава держави Володимир Зеленський ветував законопроєкт "Про внесення змін до Закону України" Про запобігання корупції" щодо впорядкування окремих питань захисту викривачів". Президент повернув документ в Раду, зазначивши, що в ньому не передбачений механізм захисту борців з корупцією. Про це інформує пресслужба офісу президента.

Володимир Зеленський вказав на деякі недоробки в законопроєкті, зокрема функціонування Єдиного порталу повідомлень викривачів. У цій базі даних повинна зберігатись інформація про факти корупції або пов'язаних з нею правопорушень, а також персональні дані та інша інформація про викривачів.

Президент підкреслив, що головним у такій справі повинна бути безпека викривачів, проте в документі не визначено порядок захисту даних таких осіб.також, за словами гаранта не визначені підстави і коло осіб, які мають доступ до бази даних.

Гарант зазначив, що держава повинна змінити підхід і діяти як в цивілізованих країнах, забезпечуючи необхідні умови, щоб викривачі залишалися в тіні.

До слова, днями раніше президент Володимир Зеленський відвідав зону ООС для вакцинації. Гарант, як і заявляв раніше, зробив щеплення від коронавірусу разом з українськими захисниками. Відзначається, що гаранта прищепили вакциною Oxford/AstraZeneca, яка першою прибула в Україну. Сам Володимир Зеленський заявив, що крім українців вакцину отримали мільйони людей по всьому світу. Він висловив упевненість, що вакцинація зможе повернути нас до звичайного життя, без будь-яких карантинних обмежень.

Раніше Hyser повідомляв, що лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко мітить на посаду прем'єр-міністра. Також політик зробила заяву про коаліцію з фракцією "Слуга народу".

Також портал Hyser інформував, що глава держави Володимир Зеленський поділився грандіозними ідеями, які планує здійснити вже цього року.

Крім того портал Hyser інформував, що президент Володимир Зеленський звернувся до українців із застереженням. Глава держави нагадав про події на Майдані семирічної давнини і зазначив, що подібного не можна допустити знову.