Данилов анонсував ще одне засідання РНБО

Секретар РНБО Олексій Данилов поділився, що через тиждень або два має відбутися нове засідання відомства, на якому також розглядатимуться санкції. Таку заяву зробив Олексій Данилов в ефірі ток-шоу"Свобода слова".

Секретар РНБО додав, що всі люди, які шкодять Україні, отримають санкції. Їх він назвав законними, а також додав, що на такі заходи не варто ображатися.

Данилов вважає, що якщо люди працюють проти держави, тоді заходи стосовно них повинні бути відповідні та інакше бути не може.

У п'ятницю, 19 лютого стало відомо, що на засіданні РНБО було прийнято рішення ввести санкції проти низки компаній.

Зокрема, під санкції потрапили компанії, які обслуговували літаки і рейси з Києва до Москви безпосередньо.

Йдеться про літаки із заводськими номерами, які компанії, що потрапили під санкції, обслуговували. Вони не вказані в реєстрі підприємств, які мають право обслуговувати повітряні борти.

Данилов заявив, що на них літали прямим рейсом з Києва до Москви деякі політики.

Відомо, що всі компанії, які потрапили під санкції РНБО, іноземні. Секретар РНБО зазначив, що частина з них зареєстровані в Молдові, а інші - в Португалії.

Що ж стосується санкцій, Данилов зазначив, що було зібрано достатньо доказів, які підтвердили необхідність введення таких заходів. Всі документи були надані на засіданні та необхідність введення обмежувальних заходів підтримали всі учасники.

Крім того, за словами секретаря РНБО два громадянина України привласнили нафтопровід, що належить державі. Він в ефірі не назвав когось конкретно, але пообіцяв, що українці незабаром почують їхні прізвища.

Ймовірно, про це і йтиметься на наступному засіданні, яке анонсував секретар РНБО в найближчі пару тижнів. Українці затамували подих в очікуванні нових подробиць.

Раніше Hyser писав про те, що президент України ветував закон з власними пропозиціями.

Також наш портал повідомляв, що Представництво президента в АР Крим відреагувало на заяву в росЗМІ про відновлення залізничного сполучення з окупованим півостровом. У Зеленського підкреслили, що така інформація не відповідає дійсності.

Нагадуємо, що Аваков підтримав пропозицію Зеленського за санкції, введені РНБО.