Після початку наступу ЗСУ на Курську область 6 серпня почало з'являтися дедалі більше різної інформації.

То нібито Німеччина заморожує допомогу Україні через це (це спростували), то США матиме серйозну розмову із Зеленським, то цей наступ зірвав мирні перегори з росією про часткове припинення вогню. Ось останнє заявляли у WP, нібито Україна та рф ведуть таємні переговори про це.

Завершення війни в Україні, фото: youtube.com
Завершення війни в Україні, фото: youtube.com

У росії її відреагували на публікацію WP. Про це висловилася представниця МЗС Росії Марія Захарова. Вона висловилася у своєму стилі, заявивши, що ніхто переговори не зривав, що "зривати не було чого".

"Жодних прямих чи непрямих переговорів між Росією та київським режимом щодо безпеки цивільних об'єктів критичної інфраструктури не велося і не ведеться", – сказала вона.

Крім того, вона поскаржилася на "загрозу" Запорізької та Курської АЕС та традиційно звинуватила у всьому Збройні сили, США та інші західні країни.

Путин и Захарова. Скриншот с видео на Youtube
Путин и Захарова. Скриншот с видео на Youtube
Путин и Захарова. Скриншот с видео на Youtube

Крім того, прес-секретар МЗС росії провела паралелі початку операції ЗСУ з річницею бомбардування Хіросіми.

При цьому Захарова висловилася, що росія нібито взагалі "не завдає ударів по цивільній інфраструктурі". Більше того, вона спробувала висвітлити армію РФ як "захисників" від "масштабної техногенної катастрофи".

Нагадаємо, що Путін вже на волосині: що розповів Буданов про ситуацію в Кремлі і що розпочнеться у разі затяжної війни.

Раніше ми повідомляли, що маємо закінчити війну в Україні: що відомо про другий мирний саміт, який відбудеться цього року.