У Україні нова гучна кримінальна справа. Ще б пак, вбивство екс-нардепки та мовознавиціІрини Фаріон, яка була символом боротьби за українську мову та нашу ідентичність, взяв під особистий контроль Президент України Володимир Зеленський, а до пошуків вбивці залучили навіть СБУ. Донька Ірини Фаріон, Софія, зустрілась в суді з тим, кого звинувачують в убивстві її матері та не змогла стримати емоцій.

Так, у пʼятницю, 26 липня, Галицький районний суд обирав запобіжний захід вісімнадцятирічному Вʼячеславу Зінченку, якого підозрюють в умисному вбивстві Ірини Фаріон.

До суду прийшла і донька мовознавиці Ірини Фаріон, Софія Семчишин. Журналістам вона заявила, що хоче поглянути в очі підозрюваному та поставити йому кілька питань.

"Навіщо ти її вбив? Який у тебе був мотив? Ти знав, що у неї двоє внуків? Що вони її дуже люблять? Ти падлюка остання! Ти будеш гнити разом зі своєю мамою! Що б ти відчував, якби вбили твою маму?" - емоційно звернулася до підозрюваного донька Фаріон.

Однак, хлопець на її слова не реагував. Він поводився спокійно, навіть дещо зверхньо. Увесь час гортав сторінки своєї кримінальної справи, зрідка дивився на присутніх.

Коли ж затриманого Софія запитала, чи не проковтнув він язика що не відповідає на питання, то юнак показав язика доньці вбитої Фаріон.

Донька Ірини Фаріон Софія Семчишин назвала падлюкою та побажала горіти у пеклі підозрюваному у вбивстві її матері.

"Падлюка остання. Ти будеш горіти в пеклі. Ти здохнеш у тюрмі. Ми зробимо все", - сказала Семчишин.

Вона додала, що справа її матері житиме вічно: "Її справа, ідеї, цінності".

Раніше Софія Семчишин заявляла, що вимагатиме довічного увʼязнення для вбивці матері.

Наразі 18-річному хлопцю оголосили про підозру за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство), йому загрожує до 15 років позбавлення волі.

Варто зазначити, що підозрюваного у вбивстві Ірини Фаріон захищає адвокат Ігор Сулима. Раніше він неодноразово захищав людей, яких підозрювали у держзраді і колаборантстві.

Нагадаємо, мовознавицю та громадську діячку Ірину Фаріон буловбито 19 липня біля її будинку у Львові. Вона отримала поранення голови і за кілька годин померла в лікарні. А за 6 днів, 25 липня, у поліції повідомили про затримання у Дніпрі 18-річного юнака, який може бути причетним до вбивства мовознавиці.

Читайте також:

На Путіна чекає "холодна помста": зламалися відразу дві машини, які він особисто подарував Кім Чен Ыну

Путін такого удару не очікував: Китай перестав брати гроші, які побували в Росії

Імовірність масованого ракетного удару по Україні зростає з кожним днем: Жданов попередив українців