Росія може погодитися на переговори з Україною за президента Володимира Зеленського, але з застереженнями – "за певних умов".

Таку заяву зробив прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у четвер, 25 липня.

"Це (переговори – ред.) складне питання. Юридично проблема на порядку денному, але з практичної точки зору ми відкриті для досягнення наших цілей шляхом переговорів, тому можливі різні варіанти", – не виключив Пєсков.

Водночас прес-секретар Кремля вкотре повторив тези про "нелегітимність" Зеленського та "кураторів" України.

"Росія загалом відкрита для переговорного процесу, але спочатку потрібно зрозуміти, наскільки готова Україна, уряд країни, українська сторона, і наскільки вона має дозвіл на це від своїх кураторів, тому що ви бачите, що поки що дуже різні заяви звучать, і поки що не абсолютно зрозуміло", - сказав речник Кремля.

"Окрім загальної проблеми з легітимністю, є ще проблема із фактично законодавчою забороною на будь-які контакти та переговори з російською стороною, всі ці заборони діють. Тому тут багато всього ще потрібно прояснити та почути нам з вами якісь роз'яснення", – пояснив. Пісків.

Він запевнив, що "Росія загалом відкрита для переговорного процесу, але спочатку потрібно зрозуміти, наскільки готова Україна та її уряд, українська сторона, наскільки вона має дозвіл на це від своїх кураторів, тому що ви бачите, що поки що різні заяви звучать, і поки що не зовсім зрозуміло".

Нагадаємо, раніше Президент України Володимир Зеленський заявив, що не відкидає можливості особистого спілкування з Путіним для припинення війни.

Читайте також:

Повернення Криму: головнокомандувач ЗСУ зробив важливу заяву

І ось як назвати таку людину: жінка викинула з вікна багатоповерхівки кішку, яка заважала їй спати

Будьте готові віддати 23% від продажу житла: когось з українців це торкнеться і що потрібно знати