Відповідно до Конституції України, АР Крим та місто Севастополь є невід'ємною частиною України. Однак 20 лютого 2014 року розпочалась окупація кримського півострова Російською Федерацією і це питання досі не вирішене.

І от 24 липня 2024 року було оприлюднене інтерв’ю Головнокомандувача Збройних сил України Олександра Сирського, яке він дав британському виданню The Guardian. Говорили про "реальні плани".

Так, Олександр Сирський заявив, що Україна має план повернення Криму і що це здійсненна місія.

"Він сказав, що Київ має план повернення Криму, більш ніж через десять років після того, як Володимир Путін незаконно анексував його. Чи справді це можливо? "Це реалістично. Звичайно, це велика військова таємниця", – сказав генерал".

При цьому Головком ЗСУ відмовився говорити, коли може бути знищено Керченський міст, що зʼєднує окупований Крим з континентальною Росією.

Довідка:

  • На сьогоднішній день АР Крим та Севастополь мають міжнародно-правовий статус територій України, тимчасово окупованих Росією.

Сирський також додав, ЗСУ зроблять "усе можливе, щоб досягти міжнародно визнаних кордонів 1991 року": "Ми повинні перемогти... щоб звільнити наших громадян, які перебувають на окупованих територіях, які страждають".

Головком запевняє, що він знає, як перемогти Росію.

"Але я знаю, що ми переможемо. Я знаю, як я повинен це зробити. І я впевнений, що ми це зробимо", – заявив Сирський.

Головнокомандувач також нагадав, що українські морські безпілотники потопили близько третини Чорноморського військово-морського флоту Росії.

"Для них це дійсно стало пасткою, а для деяких суден могилою", – підсумував Сирський.

Нагадаємо, що Крим дуже постраждав у роки Другої світової війни. Ще б пак, якщо в 1939 році в Криму проживало 1,1 мільйона людей, то на осінь 1944 року лишилося менше 400 тисяч людей. Саме через розруху регіону, щоб ефективно вирішити соціально-економічні проблеми півострова, 70 років тому, наприкінці січня 1954 року, радянські керманичі у Москві ухвалили рішення про зміну юрисдикції Криму. Таким чином, саме Україна свого часу зуміла зробити з Криму розвинутий регіон, куди почали повертатися люди.

Читайте також:

І ось як назвати таку людину: жінка викинула з вікна багатоповерхівки кішку, яка заважала їй спати

Будьте готові віддати 23% від продажу житла: кого з українців це торкнеться і що потрібно знати

Мирні переговори України та Росії: Кулеба зробив дуже важливу заяву в Китаї