Кішка в будинку здатна підняти людині настрій у будь-який час. Ще б пак, ця тварина має невгамовну енергію, коли не спить, і заражає їй оточуючих. А ще домашні кішки безкорисливо дарують своє кохання та вірність, а також наповнюють будинок затишком та дружелюбністю. Крім того, багато українців під час війни вони рятують від самотності. Однак не всі господарі, на жаль, пам'ятають, що людина відповідає за тварину, яка була приручена.

Так, увечері у вівторок, 23 липня, в Оболонському районі Києва стався жахливий інцидент із домашньою кішкою.

Випадкові перехожі зафіксували на камеру, як жінка похилого віку тримає на витягнутих руках пухнасту кішку, явно з наміром скинути нещасну з балкона. Тварина пручається і кричить від жаху - втім, жінка відпускає її, і кішка летить шкереберть з 4 поверху, сильно ударяючись об козирок ганку над першим поверхом.

Відео швидко розлетілося соцмережами. Побачили його і волонтери Kyiv Animal Rescue Group: кажуть екіпаж виїхав на Оболонь одразу, як тільки відео потрапило до Мережі.

На щастя, висота все ж таки була невелика, і кішку вдалося врятувати.

На даний момент відомо, що кішка перебуває у ветеринарній лікарні. Її стан – середнього ступеня тяжкості. Долею нещасної тварини займається зоозахисник, один із засновників зоозахисної організації Михайло Сторожук.

Він розповів журналістам, що в зоозахисній організації назвали кішку Пташечкою і після лікування для тварини буде знайдено люблячу родину.

Що ж до жінки, яка в пориві гніву могла вбити нещасну тварину, то після інциденту її було доставлено до управління поліції для з'ясування обставин жахливого інциденту та проведення слідчих дій.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 299 КК "Жорстоке поводження з тваринами", - розповіла журналістам прес-офіцер Оболонського управління поліції Крістіна П'ятницька.

"На місці події слідчо-оперативна група встановила особу жінки. Остання пояснила, що тварина заважала їй спати, після чого вона вирішила викинути її з підвіконня четвертого поверху", - розповіла вона.

Жінці загрожує або обмеження волі від року до трьох, або позбавлення волі до трьох років із конфіскацією тварини.

Крім того, за словами правоохоронців, у будинку жінки було виявлено ще одну кішку. Спільними зусиллями поліцейських та зоозахисників тварина була вилучена для обстеження.

Читайте також:

Прийдуть прямо до квартири: українців попередили про раптові перевірки - можуть відключити газ

Мирні переговори України та Росії: Кулеба зробив дуже важливу заяву в Китаї

Останній подарунок Байдена для України: Путін точно не спатиме ночами - ось що тепер почнеться