Деякі фрукти не лише є цінним джерелом вітамінів, мінералів та антиоксидантів, але також можуть ефективно підтримувати процес зниження ваги.

Об цьому пишет Їжте це, а не те.

На думку дієтологів, правильно включивши фрукти в раціон і поєднуючи їх з білками та жирами, можна сформувати збалансовану та поживну дієту, що ідеально підходить для схуднення. З усіх фруктів, однак, виділяється той, який фахівці вважають за найкраще для досягнення цих цілей.

Всі фрукти містять клітковину - важливу речовину, що уповільнює виділення цукру в кров. Ця властивість забезпечує стабільний рівень глюкози, що може сприяти більш ефективному процесу схуднення, - наголошується у їхньому матеріалі. - Деякі види клітковини є їжею для здорових кишкових бактерій, так званих пробіотиків. Дослідження показують, що пробіотики сприяють покращенню стану кишечника та зниженню ризику ожиріння.

Згідно з рекомендаціями дієтологів, як найкращий фрукт для підтримки процесу схуднення виділяється гранат. Ось чому:

  • Гранат багатий на клітковину (в одній чаші насіння граната міститься 6 грам клітковини).

  • Низькокалорійний гранат (приблизно 120 калорій на чашку зерен).

  • Гранат сприяє спалюванню жиру (дослідження свідчать про позитивний вплив гранату на зниження рівня жиру).

Крім того,гранат є корисним фруктом, оскільки містить велику кількість антиоксидантів, вітамінів, амінокислот та мінералів. Зокрема, він допомагає підвищити рівень гемоглобіну в крові та зміцнити імунітет. Лікарі часто виписують його як засіб профілактики та лікування різних захворювань.

Зерна граната можуть стати чудовим доповненням до раціону. Їх можна вживати окремо або у поєднанні з горіхами, сиром для створення поживнішої закуски. Також їх можна додавати в салат для додавання солодкості або використовувати замість ягід у йогурті та вівсянці на сніданок.

Читайте також: