Приготування смачної гречки передбачає дотримання певного процесу. Кухарі рекомендують не поспішати перекладати гречку на тарілку відразу після вимкнення вогню.

Натомість залиште кашу в каструлі із закритою кришкою на деякий час після приготування, щоб дати можливість повністю розкритися смаку страви.

Ось покрокова інструкція приготування смачної гречки:

Кип'ятіння води.

Почніть із кип'ятіння води. Співвідношення води і гречки, що рекомендується, — 1:2 (1 частина гречки на 2 частини води). Слідкуйте, щоб каша не перемішувалась після того, як висипалась в каструлю гречка та залилась водою.

Час приготування.

Варити гречку приблизно 12 хвилин. Готуйте на сильному вогні перші 3 хвилини, на середньому вогні наступні 7 хвилин і слабкому вогні останні 2 хвилини.

Зніміть із вогню.

Через 12 хвилин зніміть каструлю з плити. Вкрай важливо залишити гречку злегка недовареною, оскільки процес приготування триватиме далеко від плити.

Зберігайте накритим.

Не знімайте кришку зі сковороди. Дайте гречці постояти під закритою кришкою близько 15 хвилин. Це допомагає каші "настоятися" під кришкою, дозволяючи розкритися її повному смаку.

Подання.

Після остигання можна розкласти по тарілках чудово приготовлену та ароматну гречку.

Пам'ятайте, не додавайте в гречку цукор, якщо ви віддаєте перевагу солодким кашам, оскільки він нейтралізує корисні властивості крупи. Натомість сміливо додавайте вершкове масло, сіль та різні спеції, щоб покращити смак відповідно до ваших уподобань.

Читайте також:

Урожай полуниці одразу пропаде: чим у жодному разі не можна накривати кущі ягід

Займає мало часу, але дарує багато насолоди: рецепт домашньої піци на листковому тесті з сосисками та сиром

Велика помилка, яку повторюють усі автомобілісти: чому не можна гальмувати одразу перед ямами