Якщо для вас актуальне питання схуднення до Нового року 2024, то на це залишилося менше місяця.

Підходів до схуднення є чимало, Hyser розповість лише про ті, котрі не шкодять здоров’ю та підтримуються науковцями.

Знайдіть мотивацію

Для кожної жінки причина схуднення унікальна: одні хочуть почати рік "з чистого аркуша", іншим життєво важливо сяяти в новорічну ніч, а треті розуміють, що їх просто не влаштовує фігура.

Психологи рекомендують створити власний список мотивації, використати візуалізацію та покласти фото мети на заставку телефону. Спробуйте вибрати реальний стимул, який вас вдихає.

Хорошим мотиватором стане і шикарне плаття - якщо схуднете, зможете в нього влізти.

Складіть графік харчування

Збалансоване правильне харчування - запорука здорового схуднення і довгострокового результату.

Дієтологи радять прибрати зі свого раціону:

  • газовану воду;
  • копчене, солоне, солодке;
  • жирне і смажене;
  • кава з молоком;
  • будь-які снеки;
  • алкоголь.

Все інше можна вживати в помірних кількостях, але дотримуючись пропорції - 40% - вуглеводи, 30-35% - білки, 20-25% - жири. Під час готування намагайтеся вдаватися до варіння, тушкування і запікання продуктів замість смаження на великій кількості олії.

Вранці випивайте склянку теплої води.

Одразу ж після пробудження корисно випивати склянку теплої води з медом і лимонним соком. Такий напій покращує роботу підшлункової залози, запускає в печінці процес спалювання жиру і, в цілому, прискорює обмін речовин.

Щоб організм швидше виводив шлаки, пийте воду не лише вранці, але й протягом дня. Намагайтеся замінювати на воду каву та чай.

Зменште порції їжі, але збільште кількість прийомів.

Скоротіть звичні для вас порції їжі приблизно на третину, при цьому їжте часто.

Щоб не накидатися на їжу під час основних прийомів, влаштовуйте собі легкі перекуски: горішками, яблуками, сухофруктами, смузі, капустяним салатом, дієтичними хлібцями та іншими здоровими продуктами в невеликій кількості.

Ставте реальні цілі

Багато жінок кидають процес схуднення через нереальні плани. Наприклад, схуднути за 3 дні на 20 кг неможливо як би ви не старалися. За тиждень скинути 10 кг теж не вдасться, хіба що за допомогою агресивної дієти. Після неї, швидше за все, почнуться проблеми зі здоров'ям, а кілограми повернуться в подвійному розмірі. Саме тому важливо діяти планомірно і з розумом, чітко розуміючи, яка втрата ваги буде безпечною саме для вас.

Як схуднути на 5 кг за допомогою спорту

Будь-який професійний дієтолог скаже, що нормальне здорове схуднення неможливо без занять спортом. Як схуднути в ногах, животі, руках або в будь-якій інший частині тіла, зрозуміти неважко, але набагато важче - змусити себе виконувати вправи.

Добре висипайтеся.

Для здорового схуднення важливий міцний сон. Коли за ніч організм відпочив погано, знижується рівень гормону лептину, що регулює апетит. Бажаючи поповнити свої енергетичні запаси, організм людини пробуджує апетит і намагається заповнити цей запас великою кількістю калорій.

Читайте також:

Як швидко схуднути, якщо вам уже за 40 років: названо поради, які допоможуть кожному

Його можна без проблем приготувати вдома: простий напій, який відновлює печінку та допомагає схуднути

Його можна без проблем приготувати вдома: простий напій, який відновлює печінку та допомагає схуднути

Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути

І не лише для схуднення: чому потрібно щодня пити цикорій