Новорічна ялинка - головний атрибут зустрічі Нового року та Різдва Христового. Однак хвойне дерево може швидко засохнути та обсипатися, якщо його неправильно доглядати. І справді, життя новорічного дерева недовго. Ялинка починає потроху скидати хвою вже на 10-й день перебування у приміщенні. Сосна - на 14-й, а ялиця - на 14-16-й. Однак при дотриманні певних рекомендацій святкове дерево може простояти довго і при цьому не втратити гарного вигляду.

Так, основні фактори, що впливають на здатність зрізаної ялинки не обсипатися:

1. Температурний шок при занесенні ялинки у тепле приміщення. Не можна заносити ялинку з сильного морозу у тепле приміщення. При сильному морозі поставте ялинку в прохолодне місце, дайте дереву розтанути перед попаданням у тепле приміщення.

2. Температурні умови при зберіганні ялинки. Не допускайте різких перепадів температури, не зберігайте живу ялинку в теплому приміщенні, не допускайте впливу сильних морозів та прямих сонячних променів.

3. Відсутність живлення дерева водою. Бажано використовувати підставку із ємністю для води. Традиційні ялинки без надходження вологи швидко висихають та обсипаються. Обприскування хвої з пульверизатора дає живій ялинці додатковий об'єм вологи, не забувайте вимикати електричні гірлянди перед обприскуванням.

4. Перед установкою ялинки спиляєте зріз стовбура. Це допоможе позбутися смоли, що заліпила деревину, що у свою чергу забезпечить надходження води в ялинку.

5. Знаходження поблизу опалювальних приладів. Дуже важливо не встановлювати ялинку поблизу батареї, обігрівача або каміна. Найкраще вона зберігається в приміщенні за температури не вище 20-22 градусів тепла.

До речі, щоб ялинка довше залишалася свіжою, слід прикрасити її гірляндами зі світлодіодними лампочками, а не звичайними. Оскільки вони менше виділяють тепла, відповідно хвоя не висихає від них.

Що додати у воду щоб ялинка довше простояла
У літрі води розчиніть одну таблетку аспірину, додайте щіпку солі та одну ложку цукру. Поставте ялинку в ємність із таким розчином. Аспірин не дасть розвиватися бактеріям, а цукор та сіль забезпечать харчування. Кажуть, якщо так зробити, то ялинка простоїть не менше місяця, а може, й зацвіте, випустивши нирки.
Якщо ж ялинка стоїть у піску, варто до нього додати кілька кристаликів марганцівки або шматочки мідного дроту, монети, а потім полити водою. Це допомагає знезаразити воду та знешкодити грибкові суперечки.
До речі, якщо якась із гілок засохне, відразу ж її треба зрізати, інакше процес в'янення спричинить і інші гілки. Місце зрізу потрібно змастити вазеліном.

Читайте також:

Чи долар буде по 40 гривень: економіст розповів, до чого готуватися після Нового року

Як правильно загадати бажання на Новий рік, щоб воно обов'язково збулося: секретні способи

Цього чекали мільйони українців: таролог розповіла про добрі новини під Новий рік

Секрет, про який не всі розповідають: що потрібно зробити перед Новим роком, щоб залучити гроші до будинку