Ні для кого не секрет, що під час відображення російського вторгнення українським військовим вдалося вбити велику кількість високопоставлених російських офіцерів. Росія офіційно визнала загибель лише п'яти генералів. А ось Міноборони США ще в травні 2023 року заявляло про загибель як мінімум восьми російських генералів. У свою чергу японська розвідка з посиланням на власні дані та матеріали колег із США та країн Європейського союзу повідомляла про 20 загиблих російських генералів до лютого 2023 року. Днями стало відомо про чергове поповнення.

Так, у вівторок, 28 листопада 2023 року офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) повідомив, що в Україні ліквідовано заступника командира 14-го армійського корпусу РФ генерал-майора Володимира Завадського. Як написали при цьому росЗМІ, він підірвався на міні під час "виконання бойового завдання".

До речі, саме його персону в Росії використовували для реклами військової служби за контрактом.

Повідомлення про самоліквідацію Завадського опублікував також волонтер та громадський діяч Сергій Стерненко.

"В результаті підриву на міні (офіційна версія) здох генерал-майор російської окупаційної армії Володимир Завадський. Був заступником командувача 14 АК ЗС РФ. До 28 листопада”, – написав Стерненко.

Він також опублікував скріншот повідомлення в одному з російських ЗМІ, де, крім інформації про підрив російського генерала, наведено основні віхи його біографії.

Так, генерал-майор Володимир Завадський народився 11 січня 1978 року. 2000 року закінчив Московське загальновійськове командне училище, 1 батальйон. Командував мотострілецьким взводом, ротою, батальйоном.

2010 року закінчив Загальновоєнну академію збройних сил Росії. Надалі військову службу проходив на посадах заступника командира учбового танкового полку, заступника начальника навчального центру, начальника штабу мотострілецької бригади, командира мотострілецької бригади, командира мотострілецької дивізії. Був нагороджений орденом Мужності, відомчими медалями.

До речі, з 2021 року Володимир Завадський командував Таманською дивізією. Під час повномасштабного вторгнення в Україну російський генерал планував та проводив окупаційні операції у Харківській області. У вересні 2022-го ЗМІ писали, що він втік із Ізюма разом із пораненими росіянами, злякавшись контрнаступу ЗСУ.