Національний банк України представив спеціальну пам'ятну монету в стилі 12-річного східного календаря із символом Дракона 2024 року. Відмінною особливістю цієї монети є її присвячення Збройним силам України.

Про це пише «zn»

У заяві НБУ підкреслив значення 2024 року як року безперервної боротьби, героїзму та мужності українських солдатів, які захищають націю.

«Для нас 2024-й – це насамперед рік продовження боротьби, героїзму та мужності наших воїнів, які зустрінуть його на фронті, захищаючи Україну. Тому нова пам'ятна монета «Рік Дракона» міститиме також шеврон Збройних Сил України як символ відваги та сили наших захисників», – йдеться у повідомленні НБУ.

Так, на пам'ятній монеті «Рік Дракона» зображено шеврон Збройних Сил України, який символізує хоробрість та силу захисників країни.

Нова монета на честь Нового року Дракона
Нова монета на честь Нового року Дракона

На реверсі монети зображено стилізований дракон, який позначає східний календар на 2024 рік, а праворуч дракона розташований шеврон Збройних Сил України.

На аверсі 12 символів східного календаря оточує стилізований годинник у центрі зі стрілкою, що вказує на дракона. Дизайн монети розробила художниця Марина Куц, а у реалізацію мистецького задуму зробив свій внесок скульптор Володимир Дем'яненко.

Випущена в обіг 24 листопада 2023 року пам'ятна монета «Рік Дракона» номіналом 5 гривень, загалом у сувенірній упаковці випущено 80 тисяч штук.

Ця унікальна монета не тільки відзначає плин часу, а й віддає шану мужності та самовідданості Збройних Сил України перед продовженням викликів.

Читайте також:

Не всі господині про це знають: що потрібно зробити з консервацією, щоб кришки не іржавіли та не гнили

Яким буде курс долара та євро після Нового року: експерт розповів, до чого готуватись

Все дуже просто: що потрібно покласти на підвіконня, щоб вікна у квартирі більше не запітніли