Для приготування найсмачнішого тіста для пельменів треба взяти:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
Підписатися- гарбузове пюре - 200 г,
- борошно - 2 склянки;
- яйце - 1 шт.,
- сіль - щіпка,
- соняшникова олія - 2 ст. л.,
- начинка - на свій смак.
Спершу треба приготувати пюре. Для цього треба взяти свіжий гарбуз і очистити від шкірки та насіння. Після цього м'якуш нарізається невеликими шматочками і запікайте в духовці при 180 градусах близько 40-50 хвилин. Потім необхідно подрібнити овоч блендером, перетворивши на однорідну масу.
важливо!
- У гарбузовому пюре багато вітамінів, мікроелементів, антиоксидантів, поліненасичених жирних кислот, тому його відносять до дієтичних продуктів. Пюре легко засвоюється і підходить як перший прикорм для малюків. Регулярне та помірне вживання гарбуза корисне для органів шлунково-кишкового тракту, кістково-м'язової та нервової системи.
Наступний етап — треба просіяти борошно, додати до нього пюре, сіль, куряче яйце та олію. Із цієї маси замішується круте, еластичне тісто. Його треба залишити «відпочити» 20 хвилин під чистим рушником. Потім можна приступати до ліплення пельменів звичним способом
Читайте також:
Справжня чоловіча страва, яку полюблять усі: рецепт запіканки з пельменів із сиром та цибулею
На тарілку міститься лише три штуки: рецепт великих пельменів по-єврейськи
Корисно, соковито та апетитно: рецепт пельменів з кабачками, які допомагають схуднути
Насолода вам забезпечена: рецепт незвичайних в'єтнамських пельменів з м'ясом та яйцем