Зараз у парламенті активно обговорюється комплексний проект закону про мобілізацію та демобілізацію, проте народні депутати вже ухвалили низку важливих законопроектів, спрямованих на соціальний захист військовослужбовців та їхніх сімей.

За словами першого заступника голови Комітету соціальної політики, Михайла Цимбалюка, тепер кожен, хто завершив військову службу, включаючи представників різних військових формувань, має право на 60-денну оплачувану відпустку. Це важливе нововведення, спрямоване на забезпечення належного відпочинку та адаптації після служби в армії.

Також було підтримано законопроект, який гарантує посттравматичне батьківство та материнство для військовослужбовців та поліцейських, які виконують бойові завдання. Відповідно до цього закону, держава бере на себе відповідальність за медичне забезпечення майбутніх батьків, що визнається важливим кроком у турботі про фізичне та психологічне благополуччя ветеранів.

Ще одним важливим рішенням стало забезпечення роботи учбових центрів, орієнтованих на освітню та культурну підтримку захисників України. Ці центри сприятимуть не лише підвищенню кваліфікації, а й створенню сприятливого середовища для подальшого розвитку та адаптації ветеранів у суспільстві.

Ці законопроекти відображають прагнення держави до забезпечення всебічної підтримки військовослужбовців, наголошуючи на важливості їхнього внеску в безпеку країни та забезпечуючи гідні умови для їхнього повернення у мирне життя.

Читайте також: