Міністерство соціальної політики України визначило критерії можливого позбавлення фінансової допомоги вимушеним переселенцям (ВПО) з 1 січня 2024 року. Критерії включають конкретні умови, пов'язані з покупками та інвестиціями, які здійснюють переселенці.

Про це пише «today»

Ось викладені умови позбавлення допомоги:

Придбання нерухомості.

Придбання земельної ділянки, квартири чи житлового будинку вартістю понад 100 000 гривень, крім майна, придбаного за рахунок державного або місцевого бюджету.

Купівля автомобіля.

Придбання автомобіля з терміном випуску менше п'яти років, за винятком автомобілів, придбаних добровольцями та переданих до Збройних Сил України.

Критерії домоволодіння.

Придбання будинку площею понад 13,65 квадратних метрів на одного члена сім'ї в регіонах, не зачеплених активними чи потенційними воєнними діями чи окупацією.

Валюта та дорогоцінні метали.

Придбання іноземної валюти або банківських металів на загальну суму, що перевищує 100 000 гривень, за винятком випадків, коли кошти надходять від благодійних організацій або призначені для оплати медичних, соціальних чи освітніх послуг.

Банківський депозит

Зберігання коштів на банківському депозитному рахунку на суму понад 100 000 гривень.

Міністерство соціальної політики активно проводить перевірки визначення права окремих переміщених осіб на фінансову допомогу.

Якщо буде встановлено, що громадяни отримують допомогу незаконно, вони будуть повідомлені про припинення виплат різними каналами, включаючи електронну пошту, телефон або електронні повідомлення через Єдину інформаційну систему соціальної сфери (ЄІС).

Міністерство підкреслює свою прихильність до надання фінансової допомоги ВПО, що дійсно потребує. Крім того, існують плани щодо збільшення суми допомоги у 2024 році з огляду на те, що нинішній рівень у 2000 гривень на місяць може не повністю задовольнити мінімальні потреби громадян в Україні.

Читайте також:

Церковне свято 23 листопада: що заборонено робити цього дня і про що говорять прикмети

Батьки здивуються: хто з українських школярів зможе отримати безкоштовні ноутбуки

Такого врожаю у вас ніколи не було: чим наступного року підгодувати малину, щоб кущі гнулися від ягід