З давніх-давен існує маса прийме щодо віників, щоб зберегти удачу і благополуччя в будинку. Ще б пак, наші предки вважали, що в його допомогою можна "намістити" удачу, вигнати хвороби чи викликати біду.

І справді, віник у всі часи вважався наймогутнішим домашнім оберегом. На вінику - будинкові мають природні символи здоров'я, любові, достатку і довголіття. При цьому віник символ багатозначний, тому що його дія залежить від розташування та ритуалів над ним.

Наприклад, щоб забрати чужий успіх за допомогою віника не потрібно бути магом і робити складні ритуали. Достатньо під час прибирання на майданчику підмітати під дверима благополучних сусідів собі на совок і примовляти: "Вашу удачу, ваші гроші собі забираю".

Аналогічно можна спостерігати, як сусіди мітуть сміття від своїх дверей до чужого щось бубня. Виявляється, так можна позбутися хвороб та проблем. Слова при цьому говорять довільні, щось на зразок: "Я позбавляюся хвороб, а ви забирайте" або "Заберіть собі мої нещастя та прикрості".

А ще в давнину вважали, що під віником живе домовик. Тому його не лише берегли, а й утримували у чистоті. В іншому випадку домовик міг розсердитися і нахуліганити в будинку.

Крім того, віник у всі часи вважався символом статку. Якщо у вас вдома стоїть стара, облізла мітла, то й чекати фінансового успіху не варто.
Змова на віник для залучення грошей
На Місяці, що росте, потрібно купити новий віник, можна перев'язати його зеленою стрічкою. Розсипте по всіх кутках квартири монети. Нехай вони полежать ніч, а вранці помітите віником усі кути і зберіть монети на совок, примовляючи: "Монети збираю, багатство зазиваю, срібло та золото, буду я багата".
Потім монети потрібно покласти в банку, закрити кришкою і прибрати подалі з очей. Монетки звідти не можна брати. Це грошова приманка. Віник можна використовувати в господарстві за його прямим призначенням. Тільки ставити в кут його потрібно ручкою донизу - саме в такому положенні він допомагає залучити в дім достаток та захистити від нечисті.
Прикмети:
  • не можна помсти віником за поріг, щоб не виганяти гроші;
  • не можна помститися після заходу сонця, щоб не захворіти;
  • новим віником б'ють плодові дерева – до врожаю;
  • новим віником б'ють дітей на порозі, щоб добре поводилися;
  • новим віником обкидають немовлят, щоб спали;
  • не можна помсти двома віниками в один день - позбутися багатства;
  • не можна, щоб хтось чужий підмітав у вашому будинку – позбудьтеся везіння.

А ще віник не можна дарувати чи підбирати його на вулиці — це погана прикмета. Цей предмет треба купувати самому. Причому робити це треба на Місяць, що росте. Якщо момент придбання віника загадати бажання, воно обов'язково збудеться.

Читайте також:

Ви самі женете геть від себе гроші: народні прикмети про залучення грошей, які не можна порушувати

Чи не провокуйте злі сили: які ранкові дії здатні зруйнувати ваше життя. Прикмети

Більше ніколи так не робіть: чому не можна заправляти ліжко з самого ранку