Для того, щоб ваша чавунна сковорідка стала надійним компаньйоном у приготуванні їжі на багато років, а ваші онуки із задоволенням насолоджувалися нею, слід приділити увагу кільком важливим крокам після її придбання.

  1. Розпакування: Насамперед звільніть сковорідку з упаковки, ознайомтеся з її формою та особливостями.

  2. Прожарювання: Помістіть сковорідку на плиту і посипте рівномірно дно сіллю. Потім розігрійте її на середньосильному вогні протягом 20 хвилин. Слідкуйте за процесом: коли перестане йти дим, можна завершити цей етап.

  3. Вибір місця для процедури: Через можливий запах диму та, щоб уникнути задимлення квартири, розгляньте варіант проведення прожарювання на вулиці, можливо, біля відкритого багаття.

  4. Без кришки: Важливо пам'ятати, що під час прожарювання не слід накривати сковороду кришкою, щоб уникнути закупорювання диму.

  5. Охолодження та очищення: Після завершення процесу дайте сковороді охолонути разом із сіллю. Після цього ретельно позбавтеся солі, вимийте сковороду і висушіть її насухо.

  6. Готовність до використання Тепер ваша чавунна сковорода готова до використання. Насолоджуйтесь приготуванням у ній ваших улюблених страв, впевнені у її довговічності та відмінних кулінарних характеристиках.

Читайте також: