Ще 5 жовтня влада Києва запевняла киян та гостей міста, що столиця України готова до старту опалювального сезону, адже всі необхідні технічні та організаційні заходи проведено. Але, незважаючи на це, частина столиці без опалення та гарячої води. Фахівці "Київтеплоенерго" пояснили, у чому причина.

Так, пресслужба Київської міської державної адміністрації повідомила, що внаслідок початку технічних робіт на тепломережі частина столиці 11 та 12 листопада залишилася без опалення та гарячої води.

Фахівці "Київтеплоенерго" розпочали технічні роботи на теплоджерелі, що забезпечує теплом частину Києва. Вони продовжаться до 06:00 13 листопада.

На період ремонтних робіт поставки опалення та гарячої води не будуть у таких районах:

  • Печерський;
  • Голосіївський;
  • Солом'янський;
  • Дніпровський.

"Роботи триватимуть до 06:00 13 листопада. На період ремонтних робіт постачання опалення та гарячої води буде припинено. Роботи проводяться позапланово, щоб підвищити надійність теплопостачання під час проходження опалювального сезону", - йдеться в офіційному повідомленні.

У КМДА додають, що роботи ведуться у посиленому режимі, щоб оперативно відновити постачання послуг.

"Роботи проводять позапланово, щоб підвищити надійність теплопостачання під час проходження опалювального сезону. Фахівці працюють у посиленому режимі, щоб оперативно відновити постачання послуг", - зазначили у КМДА.

Нагадаємо, що за словами директора Центру досліджень енергетики Олександра Харченка, Київ та Одеса – це два міста, які мають найбільші ризики під час опалювального сезону 2023-2024 років.

"Гірший стан справ, найбільші ризики під час опалювального сезону саме у Києві та Одесі. Ці два регіони, по-перше, дуже енергоємні, тобто вимагають великої кількості енергії в обидва міста. А, по-друге, енергетичні регіони цих обох міст абсолютно дефіцитні – усередині київського енергокільця генерація покриває у кращому разі 30% споживання, а зараз і менше, а щодо Одеси – там немає взагалі нічого”, – заявив експерт нещодавно під час обговорення в рамках головної дискусійної платформи країни BrainHub у Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Читайте також:


Не потрапте на серйозний штраф: у Києві дуже серйозно знизили швидкість руху машин

Він називався "Киянином": як виглядає перший київський мотоцикл з німецьким минулим та педалями

Як зігрітися взимку без обігрівача і що потрібно зробити, щоб утеплити квартиру: важливі поради

Поштова скринька вас здивує: українцям почнуть розсилати "сюрпризи" щодо оплати газу. До чого готуватися