Однією з найпопулярніших страв на сніданок є омлет.

Точний час та місце походження цієї страви невідомо. Принаймні десяток країн бореться за право називати себе батьківщиною омлету. Найбільш поширеною є така версія. Якось імператор Австрії та король Богемії Франц-Йосиф I, який жив у середині 19 століття, поїхав на полювання. І через якийсь час він по-звірячому зголоднів. Поблизу не було ніяких знатних маєтків і замків і королю довелося зазирнути в першу хатину, що трапилася йому на шляху. Селяни, що жили так, на смерть перелякалися від честі, що впала на їхню голову, і змішали для обіду все, що трапилося їм під руку – яйця, молоко, борошно та родзинки. Як це не дивно, але імператору блюдо припало до смаку, і він навіть наказав своїм кухарям ввести його у свій постійний раціон і вдосконалити.

Багато років минуло з того часу, і яких рецептів омлета не придумали. Але його головний інгредієнт залишається незмінним. Не можна приготувати омлет без яєць. Та й саме слово у перекладі з французької означає яєчня.

Найчастіше в омлет додають ковбасу, шинку, гриби та зелень. Дуже смачною ця страва виходить із тертим сиром або з картоплею. Взагалі, в омлет можна додати майже будь-які інгредієнти, які знайдуться у холодильнику. Крім того, омлет готується просто і швидко, що робить його улюбленою стравою для багатьох людей.

Читайте також:

Ви хоч раз таке пробували? Рецепт розкішного омлету єврейською. Тітка Сара годувала їм усю Одесу

Після такого сніданку ви будете ситі цілий день: рецепт листкового омлету з сиром, картопляним пюре та черрі

Таким смаком захочеться балувати себе щодня: рецепт ніжного омлету з тунцем

Такої ніжності ви точно не куштували: рецепт пишного та ситного вареного омлету

Ваш ранок розпочнеться із задоволення: рецепт швидкого японського омлету "Тамагоякі"