Головне розвідувальне управління Міноборони України офіційно підтвердило проведення спецоперації в окупованому Криму, внаслідок якої було пошкоджено катери класу "Серна" з екіпажем та бронетехнікою.

Про це пише "pravda", посилаючись на дані ГУР.

В операції брали участь катери проекту 11770 із екіпажем та завантаженою бронетехнікою, у тому числі БТР-82.

Це підтвердження надійшло за повідомленнями про пошкоджені катери біля села Чорноморське. Українська розвідка провела операцію за підтримки платформи United24.

"В результаті нічної операції на території тимчасово окупованого Криму воїнами вражені малі десантні кораблі Чорноморського флоту РФ. Йдеться про катери проекту 11770 (класу "Серна"). На судах знаходився екіпаж та завантажена броньована техніка, зокрема БТР-82", - повідомили у ГУР.

Катери класу «Серна» активно використовувалися Росією під час окупації Зміїного острова для перекидання військової техніки та десантних засобів. Човни були оснащені зенітно-ракетними комплексами Тор-М2 для мобільного прикриття під час окупації.

Ці малі десантні кораблі мають високу швидкість, вміщують до 45 тонн вантажу і 92 озброєні десантники. Окупанти використовували їх для різних цілей, у тому числі для висадки передових груп, евакуації та забезпечення протиповітряного прикриття Чорноморського флоту за відсутності корабельних засобів ППО.

Це підтвердження є частиною поточних подій та дій у регіоні.

Читайте також:

Пощастило тим, хто зробив запаси: в Україні різко подорожчала цибуля. Які зараз ціни

Кому з українців виплатять по 16 тисяч "зимових" гривень і на що їх можна витратити

Краще не повторюйте цього: названо звички автомобілістів, які гроблять шини