Пропаганда здорового та збалансованого харчування дітей має вирішальне значення для їх зростання та загального благополуччя. Дієтолог Віра Куріна наголошує, що є певні продукти, яких слід уникати у дитячому харчуванні. Ось 10 продуктів, які вона не радить давати дітям:
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяСолодкі молочні напої, ароматизовані йогурти та лимонади у пляшках.
Вони часто містять надмірну кількість цукру, води та штучних добавок, забезпечуючи низьку харчову цінність.
Ковбаси та сосиски.
У цих оброблених м'ясних продуктах багато солі та шкідливих жирів.
Печиво та пончики.
У них багато цукру і їм не вистачає необхідних поживних речовин.
Сухі сніданки.
Багато комерційних круп містять велику кількість цукру, штучних барвників і рафінованих вуглеводів.
Хот-доги, гамбургери та м'ясні страви швидкого приготування.
Вони зазвичай багаті сіллю, шкідливими жирами та консервантами.
Смажені напівфабрикати та фаст-фуд.
Смажені субпродукти містять велику кількість насичених жирів, тому їх слід вживати обережно.
Консерви м'ясні та рибні.
Вони часто містять велику кількість солі та жиру.
Картопляні або фруктові чіпси.
Ці закуски мають високу енергетичну цінність та позбавлені поживної цінності.
Копчені оброблені продукти.
Регулярне вживання збільшує ризик ожиріння, серцево-судинних захворювань, деяких видів раку та передчасної смерті.
Кондитерські вироби фабричного виробництва.
Вони містять дешеві рослинні жири та значну кількість цукру.
Щоб спонукати дітей дотримуватися здорового харчування, батьки можуть дотримуватися наступних порад:
Ведіть приклад.
Діти перебувають під сильним впливом своїх батьків. Дуже важливо моделювати хороші харчові звички та вибір. Якщо батьки хочуть, щоб їхні діти їли здоровішу їжу, їм теж слід це робити.
Правильний прикорм.
Батьки повинні навчитися правильному прикорму та знайомити своїх дітей з різноманітною їжею. У міру зростання дітей вводите ту саму їжу кілька разів у різних формах.
Важливо розуміти, що не народжуються з перевагою нездорової їжі; ці переваги розвиваються з часом на основі сімейних звичок та введення прикорму.
Роблячи усвідомлений вибір продуктів харчування та подаючи позитивний приклад, батьки можуть допомогти своїм дітям розвинути навички здорового харчування, які принесуть їм користь протягом усього життя.
Читайте також:
Як зрозуміти, що у людини відірвався тромб і чи можна її врятувати: це має знати кожен
Ви точно забудете про бур'яни наступного сезону: що потрібно зробити на городі у листопаді
Чим восени та взимку небезпечні матер'яні килимки у вашому автомобілі: швидше їх замініть