Цибулю на зиму потрібно садити за 30-35 днів до настання стійких холодів. Як краще зорієнтуватися для посадки цибулі — якщо температура опустилася до +5 ºC і утримується кілька днів, значить, час садити цибулю. Зазвичай, в Україні — це проміжок між серединою жовтня до початку листопада. Якщо посадити цибулю у теплу погоду, цибулини почнуть проростати і можуть замерзати взимку. А якщо посадити перед морозами – сіянка не встигне вкоренитися.

Така цибуля встигає вже у липні. До речі, користь тут подвійна: по-перше, коли цибульна муха загрожує весняним посадкам, посаджена під зиму цибулька вже досить зміцніла, і її шкідник майже не чіпає; по-друге, збирання врожаю припадає на відносно спокійний час, а на грядках, що звільнилися, можна посіяти зелень або скоростиглі овочі — до осені дозріють.

важливо!

  • Потрібно пам'ятати, що порівняно з часником у цибулі зимостійкість нижча. Тому щоб убезпечити майбутній урожай, цибулинні грядки слід накрити після того, як ґрунт схопить перший морозець. Однак і поспішати не варто – є ризик випрівання.

Читайте також:

Не викидайте лушпиння від цибулі: в чому її користь і як вона може допомогти в будинку

Ніжніше ви не куштували: рецепт соковитої скумбрії в банці з цибулею та морквою, яка готується в духовці

Вам допоможе звичайна цибуля: якраз і назавжди позбутися тарганів. Перевірені народні хитрощі

Старовинний перевірений метод: як зберігати цибулю, щоб вона не виростала аж до весни