Філолог та політик Ірина Фаріон відома тим, що відстоює чистоту української мови та все українське. Тільки іноді вона переходить усі кордони, тому замість підтримки від українців потрапляє в найгучніші скандали. Ось і зараз, наприклад, студенти Національного університету "Львівська політехніка" вимагають негайно звільнити Ірину Фаріон через образи військових.

Так, 6 листопада український мовознавець, доктор філологічних наук та народний депутат 7-го скликання Ірина Фаріон заявила, що не вважає українцями військових, які спілкуються російською мовою. Зокрема, вона зачепила бійців "Азова" та Третьої штурмової бригади, чим викликала хвилю обурення у суспільстві.

Наприклад, один із бійців Збройних сил опублікував у Tik Tok відео, на якому запропонував "вірній патріотці та націоналістці" Фаріон йти самій воювати проти окупантів, якщо вона не цінує роботу військових, бо вони спілкуються російською.

А поки заступник голови Комітету Ради з питань нацбезпеки, оборони та розвідки нардеп Єгор Черньов вимагає від СБУ перевірити заяву Ірини Фаріон про військових ЗСУ, то непереможний чемпіон світу з боксу у надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBO та IBF Олександр Усик присвятив Фаріон едко вірш і назвав її "агентом Кремля".

Знаменитий боксер почав свій спіч зі слів: "Вірш присвячується Ірині Фаріон. Дивіться, Ірочко, я одягнений - все, як ви любите".

Далі боксер зачитав вірш російською мовою:

"Фаріон свій рот відкрила

І полізло з рота: сміття бачить ця діва

Поливає не шкодуючи:

«Якби я була при владі, всіх би навчила я

Як поводитися, як думати,

Як вам жити, сказала б я.

Дорога ви, Ірино, скільки занапастили душ?

Скільки написали листів

Ви у контору червоних груш?

У молодості ви активно

Представляли КПРС (тут не в риму, перепрошую)

А зараз кричіть голосно

Що вороги всі – це стрес

Ви — агент кремля точно

Тут і до бабці не ходи

Я бажаю вам достроково

Щастя, радості, кохання".

Своє звернення Олександр Усик завершив посланням до бійців ЗСУ. "Усім хлопцям, які захищають нашу країну, - повага, неймовірна повага. Слава Україні", - сказав боксер.

Читайте також:

Зимові канікули для школярів та студентів: названі дати відпочинку

Можна отримувати понад 20 тисяч гривень: кому в Україні платять найвищі зарплати. Список професій

Вашу машину зупинить будь-який поліцейський: 10 речей, через які у вас точно будуть проблеми на дорозі