В даний час навіть ті, хто не захоплюється садівництвом, не проти прикрасити свій будинок кімнатними рослинами. На перший погляд вони є звичайною прикрасою, але насправді мають сильні енергетичні властивості, за рахунок яких можуть притягнути в життя людину як удачу, так і неприємності.

І справді, з кімнатними рослинами пов'язано багато прикмет і повір'їв.

Наприклад, дуже суперечливо квіткарі ставляться до папороті. Так, поки одні вірять, що ці рослини розкривають таланти і посилюють інтуїцію, інші стверджують, що ця рослина є справжнісіньким енергетичним вампіром, оскільки папороть харчується за рахунок енергії своїх власників, позбавляючи їх життєвих сил, а також приносить до хати біди та проблеми. . Більше того, прикмета свідчить, що категорично протипоказано набувати папороті молодятам, оскільки його присутність у будинку може зруйнувати навіть найміцніший любовний союз.

Плющ. Цю рослину називають чи не головним ворогом домочадців. Плющ вже давно заслужив погану славу "енергетичного вампіра", здатного витягувати у мешканців будинку життєві сили. Вважається також, що плющ негативно впливає на чоловіків, підштовхуючи їх до розгульного життя та зрад.

Фікус. Раніше до цієї рослини ставилися з великою повагою. Ще б пак, цей вазон з великим м'ясистим листям був чи не в кожному будинку. Але тепер ставлення до фікусу каучуконосного змінилося. Багато хто стверджує, що фікус приносить жінкам нещастя. Якщо вони тримають його вдома, дуже скоро можуть втратити коханого чоловіка. Фікус навіть дали відповідне прізвисько - "квітка вдови".

Діффенбахія. Ця рослина не тільки здатна отруїти організм людини своїм соком, а й на енергетичному рівні виснажує психіку людини. Тому, незважаючи на популярність цієї рослини, краще не приносити її у свій будинок.

Монстера. Є однією з найпоширеніших кімнатних рослин. Вона приваблює квітникарів своїм екзотичним виглядом, але з цією квіткою потрібно дотримуватися величезної обережності. Давно помічено, що монстера має здатність вбирати у собі весь негатив, що є у приміщенні. Однак через деякий час, коли ситуація стає сприятливою, вона виплескує все погане назад. У результаті в сім'ї починаються сварки, невдачі та проблеми з грошима.

Кактус. Незважаючи на сильну енергетику кактуса, він швидше притягує негатив, ніж удачу та позитивні події, тому зберігати його у своїй оселі не рекомендується. Більше того, категорично заборонено приносити кактуси в дар незаміжнім жінкам, інакше жінка ризикує залишитися самотньою на довгі роки.