Якість прання завжди залежить від кількох факторів: порошку та правильності самого прання. При цьому зараз пральних порошків сила-силенна, за однією ціною можна знайти десяток різних марок. І тут дуже важко вгадати з якістю. Але вихід є.

Щоби перевірити якість прального порошку, потрібно розвести трохи порошку в склянці води і покласти у нього шматочок білка курячого яйця, звареного круто. Якщо за добу білок залишається неушкодженим – цей порошок поганий. Білок пом'якшав і почав трохи розчинятися – таким порошком можна прати темні речі та одяг з легким забрудненням. Ну а якщо ж білок розчинився повністю, то сміливо використовуйте порошок для прання білих і дуже сильно забруднених речей!

Можна перевірити іншим способом:

Беремо 2 склянки, наповнених до половини водою, додаємо в одну склянку трохи порошку з сумнівної упаковки, у другу - перевірений, додаємо по 3 краплі медичної зеленки, збовтуємо і спостерігаємо за кольором води у склянках. У склянці, де хороший порошок, зеленка знебарвиться, а в склянці з підробленим порошком – колір зеленки не зміниться.

Який пральний порошок краще використовувати, сказати однозначно важко, але при його виборі слід враховувати певні рекомендації:

  • Для пральної машини потрібні відповідні порошки. Якщо засипати засіб для ручного прання, утворюється багато піни, яка виведе з ладу техніку.
  • Дивіться на маркування, що підтверджує якість засобу. Так можна вибрати безпечний порошок, яким можна буде прати дитячі речі.
  • Хімічний склад. Дивіться, щоб у порошку кількість ПАР не перевищувала 5%, а фосфатів було трохи більше 12%.
  • Підбирайте порошок під тип тканини, щоби продовжити термін служби речі без втрати первісного вигляду.

Читайте також:

Перевірений спосіб: що потрібно зробити, щоб пральна машинка перестала стрибати під час прання

Хитрощі, які вам допоможуть: що зробити, щоб пральна машинка не стрибала під час прання

Чому насправді режим швидкого прання дуже шкідливий і чим ви ризикуєте

Куди подіється друга шкарпетка під час прання: загадка розгадана