На жаль, під час конфліктів шахраї часто використовують військову тематику та видають себе за солдатів чи відомих особистостей заради власної вигоди.

У цьому випадку Головнокомандувачу Збройних Сил України Валерію Залужному довелося розбиратися із ситуацією, коли хтось використовує його ім'я для надсилання приватних повідомлень дискредитуючого та провокаційного утримання на адресу окремих відомих осіб.

Про це пишуть «ФАКТИ»

Залужний дав зрозуміти, що йому не належить обліковий запис @Zaluzniy_ua в Telegram або будь-які інші облікові записи під ім'ям «Валерій Залужний». Ці облікові записи є шахрайськими.

Щоб переконатися в достовірності інформації, що надходить від нього, він направив людей до перевірених джерел, де він щиро спілкується з громадськістю про свою роботу на посаді Головнокомандувача Збройних Сил України.

«Отримав інформацію, що хтось, використовуючи моє ім'я, надсилає особисті повідомлення певним відомим людям із проханнями та пропозиціями дискредитуючого та провокаційного характеру. Прошу кожного, хто отримає щось подібне, не довіряти змісту повідомлення. Наголошую: Акаунт @Zaluzhniy_ua в Telegram мені не належить, як і будь-які інші облікові записи під ім'ям „Валерій Залужний“ тощо. Усі вони фейкові», — зазначив він і назвав верифіковані джерела, де справді він інформує суспільство про роботу Головнокомандувача ЗСУ.

Ця ситуація наголошує на важливості інформаційної гігієни, особливо в часи криз та конфліктів. Вкрай важливо виявляти пильність і перевіряти справжність онлайн-акаунтів та повідомлень, щоб не стати жертвою шахрайських дій чи дезінформації.

Читайте також:

Такого ще не було: у квартирах українців батареї самі регулюватимуть тепло

Краще не ризикувати, щоб потім не шкодувати: чому не можна одягати чужі речі чи прикраси

Такий може стягнути за собою: українець похвалився величезним коропом, якого витягав 30 хвилин