Зміст кроликів для фермерів стає дуже вигідним заняттям. Але це й дуже трудомістка справа, оскільки для тварин важливо створити певні умови. Особливо взимку.

Перехід на зимове харчування виконується поступово, оскільки організм тварин має адаптуватися до нового раціону. Як тільки настає осінь, кроликам починають давати ячмінь та овес. Для різноманітності можна додати субпродукти з пшениці.

Добова норма кормів:

соковиті корми – 200 г;
грубі корми чи концентрати – 60 р;
сіно – 150 г.
Що можна давати кроликам узимку:

висівки та варена картопля та інші сезонні овочі;
зерно (тільки сухе);
сушену кропиву (листя).
Листя капусти можна давати, але обережно і в невеликих кількостях. Цей продукт здатний викликати гострі болі в шлунку.

Правильно побудований раціон забезпечить тваринам відмінне самопочуття та непогану прибавку у вазі. Взимку важливе значення мають вітаміни, нестачу яких можна компенсувати спеціальними мінеральними комплексами та натуральними природними добавками.

Наприклад, гілки плодових культур (груші або яблуні) надають стимулюючу дію на роботу ШКТ. Можна використовувати кленові, березові, осинові та дубові гілки разом із листям. Користь приносять хвойні породи (ялина або сосна). Небажано давати вихованцям сливові, вишневі, абрикосові гілки та тополині пагони.

Під суворою забороною персикові гілки, оскільки вони є отруйними для кроликів.

Годують тварин двічі на день. Годуючі самки і молодняк потребують триразового харчування. Можна готувати мішанки, у складі яких перебувають протерті та перемішані залишки різних овочів. У зимову мішанку може входити:

морква;
картопля;
шкаралупа яєць;
буряк.
Взимку залишки мішанки потрібно відразу прибирати, тому що вони можуть примерзнути до годівниці.

Збалансований та повноцінний раціон забезпечує кроликів узимку необхідними поживними речовинами. Тварини отримують достатньо калорій, які витрачають на власний обігрів та збільшення у вазі.

Читайте також:

Цей звук чув весь Севастополь: у Криму підірвався російський військовий корабель

Для чого досвідчені садівники використовують на городі суміш соди та хлібної скоринки.

Це потрібно знати кожному: що можна визначити за хропінням і чим він може бути небезпечний