Щоб захистити себе від потенційних шахраїв, які видають себе за роботодавців, особам, які шукають роботу в Україні, рекомендується виявляти пильність та стежити за п'ятьма ключовими ознаками потенційного шахрайства, переліченими Міністерством реінтеграції.

Про це пише «obozrevatel»

Пропозиція інвестувати власні кошти у працевлаштування. Законні роботодавці зазвичай не вимагають від кандидатів вкладати гроші, щоби отримати роботу.

Жодних вимог до попереднього досвіду роботи.

Відсутність інтересу до роботи кандидата може бути тривожним сигналом.

Немає вимог до кваліфікації для виконання завдань: законні роботодавці зазвичай мають особливу кваліфікацію та вимоги до своїх вакансій.

Обіцянки гнучкого графіка роботи.

Хоча гнучкий графік роботи є звичайним явищем, надто щедрі обіцянки гнучкого графіка можуть викликати підозри.

Обіцянки легкого виконання завдань чи замовлень. Якщо пропозиція про роботу звучить дуже добре, щоб бути правдою, і обіцяє легкі гроші за прості завдання, це може бути шахрайством.

Загалом людям слід уникати вкладення власних грошей у проекти, особливо ті, які здійснюються виключно онлайн, і утримуватися від оплати послуг з працевлаштування. Також важливо виявляти обережність, стикаючись із обіцянками легких грошей.

Якщо хтось підозрює, що став об'єктом шахрайських дій, у тому числі у сфері працевлаштування, рекомендується негайно зв'язатися з Кіберполіцією за телефоном 0800505170 або за наданим посиланням .

Читайте також:

Вже навіть Голлівуд повстав проти Росії: як фонд актора Джорджа Клуні відстоює інтереси українців

Виродження пекла: як виглядає найдивніший гриб, який росте в українських лісах, і чи можна його споживати в їжу

Церковне свято 27 жовтня: чому слід стежити за своїми словами та тарілкою