Ті, хто цікавиться трагедіями на морі, однозначно знають історію корабля "Африка". Так, у жовтні 1835 року під час снігового шторму цей корабель віз на буксирі судно "Северн", що перевозило вугілля. Однак погода була настільки поганою, що в якийсь момент буксирувальний трос порвався, і "Северн" винесло на півострів Брюс у Канаді. Команду "Північна" врятували, а ось про місце аварії "Африки" нічого не було відомо донедавна.

І ось біологи Івонн Дреберт і Зак Мельник випадково знайшли на кордоні Канади та США корабель, що затонув 130 років тому.

Про це пише CBS News.

За словами Дреберт, у день, коли було зроблено несподівана знахідка, дослідницьку роботу про устрицях, що живуть в озері Гурон, вже збиралися закінчувати, але все ж таки вирішили перевірити дно, т.к. підводний дрон помітив щось більше, ніж просто купу каміння на глибині 85 метрів.

"Ми бачимо багато мідій, і це те, що ми зазвичай і зустрічаємо на дні. Але потім далеко ми помітили тінь", - пояснила дослідник в інтерв'ю журналістам.

«Ми отримали підказку від вчених, які оцінювали кількість риби в озері: вони помітили аномалію у показаннях сонара — незвичайну опуклість на плоскому дні озера. Чесно кажучи, ми очікували знайти там купу каміння», – розповів Мельник. Однак коли вони почали опускатися під воду в батискафі, вони побачили під собою останки великого корабля «в ідеальному стані, ніби він просто опустився з поверхні прямо на дно».

"Африка", довжина якої складає 46 метрів, ширина - близько 8 метрів, а висота - близько 4 метрів, лежить на глибині 85 метрів. Корпус корабля повністю покритий мідіями-кваггами, або плямистими мідіями, — інвазивним виглядом, який саме досліджували Дреберт та Мельник під час виявлення корабля. Навколо «Африки» розкидано вугілля, яке перевозили обидва судна в момент краху.

Тепер фахівці, можливо, зможуть з'ясувати причину, через яку затонув корабель, та відновити перебіг подій.

Нагадаємо, що корабель "Африка" був збудований у 1873 році, місце його аварії досі так і не могли знайти. Відомо лише, що 11 членів екіпажу нічого не бачили через складні погодні умови, тому корабель і затонув.

Читайте також:

Путіну доведеться припинити вторгнення в Україну: у США розповіли, до чого призведе контрнаступ ЗСУ

Головну бабусю Путіна розіграли телефоном: вона зрадила Кремль і прокричала "Слава Україні". Відео

Москва не захищена від ударів, Путін наказав посадити генерала, відповідального за ППО

Після допиту, який Путін влаштував у прямому ефірі, чиновник навіть забув, як пити воду зі склянки. Відео