Сосновий осад, який багато садівників часто не беруть до уваги, є цінним ресурсом для добрива вашого саду. Соснова хвоя багата на корисні речовини і вітаміни, її перевагою є те, що її легко зберігати протягом тривалого часу.

Ось як правильно використовувати соснові відкладення на благо ваших рослин:

1. Збирайте та зберігайте сосновий мул:

Зберіть сосновий мул (хвою) і зберігайте його в тканинних мішечках в приміщенні, що добре провітрюється. Зібраний сосновий мул можна використовувати для приготування настоїв, відварів або добрив.

2. Створіть компост:

Якщо ви плануєте створювати компост із дрібних хвойних гілок, будьте готові до того, що це триватиме близько двох років із необхідністю постійної аерації.

Кінцевим результатом буде високоживильне добриво, що містить ефірні олії, фітонциди та інші речовини, які живлять рослини та відлякують шкідників.

3. Побудуйте вертикальні грядки:

Для створення вертикальних грядок з використанням соснових відкладень зробіть ящик відповідного розміру. Наповніть дно ящика підготовленими сосновими голками і покрийте тонким шаром золи.

Поверх соснового осаду додайте сухе листя, стару траву, солому та бадилля овочів.

Залишіть близько 20-30 сантиметрів вільного простору зверху коробки. Заповніть цей простір багатим на поживні речовини садовим грунтом.

Найкращий час для створення таких грядок – осінь.

Використовуючи соснові опади у своєму саду, ви можете забезпечити свої рослини цінними поживними речовинами та створити середовище, яке допомагає відлякувати шкідників.

Цей екологічно чистий підхід не тільки приносить користь вашому саду, але й сприяє більш стійкому та продуктивному садівництву.

Читайте також:

Такого точно ніхто не очікував: росіяни почали збивати свою бойову авіацію

Результат здивує багатьох: навіщо досвідчені дачники розкидають активоване вугілля городом

Про цю хитрість ви не здогадувалися: як за допомогою звичайного пива позбутися іржі