Квітучі сади, вічнозелені тераси або химерні архітектурні композиції з підсвічуванням та фонтанами – про це мріє практично кожен власник присадибної ділянки. Справжні професіонали можуть покращити вже існуючий природний ландшафт декоративними елементами та зробити територію привабливою та комфортною для життя. Водночас необхідно враховувати особливості росту деяких рослин.

Так, багато ландшафтних дизайнерів та вчених-агрономів радять уникати на своїх ділянках трьох видів дерев.

Тополя

Ця рослина по праву займає верхівку антирейтингу. Тополя вкрай небажана у невеликому приватному саду: стовбур у нього порожнистий і тендітний, тому сильний порив вітру легко може його переламати. Це може призвести до наслідків для будинку та його мешканців, а також для автомобіля, альтанки та інших об'єктів, що знаходяться в саду. До того ж у багатьох людей спостерігається алергія на тополиний пух.

Ель

Це вічнозелене хвойне дерево часто використовується для влаштування живоплоту. Ще б пак, ялина відмінно захищає від вітру і створює гарний зелений бар'єр між приватною територією та вулицею.

Ось тільки рекомендується висаджувати виключно декоративні різновиди рослини, які можна придбати у спеціалістів. В інших випадках ялина може бути небезпечна, так як у дерева занадто потужна і активна коренева система. Це може призвести до серйозних наслідків.

До речі, у деяких країнах вважається, що ялина витісняє з дому чоловіків. Мається на увазі народження лише дочок, вдівство та розлучення. Остерігалися наші предки садити ялинку біля будинку молодят, адже це могло позбавити спадкоємців. Але в регіонах, де хвойні дерева поширені більше, у такі прикмети не вірять.

Береза

Це дерево красиве та поширене, але його рекомендується висаджувати тільки в тому випадку, якщо вам постійно потрібно відкачувати воду.

В іншому випадку осушитися може вся ділянка.

А ще існує повір'я, що людина, яка посадить поряд зі своїм будинком березу, проживе нещасне, самотнє і сповнене жахливих подій життя.

Читайте також:

Як приготувати осінній лікувальний розчин для дерев на дачі або в селі: це краще побілки

Це поганий знак: в Англії звалилося легендарне "Дерево Робін Гуда", його показували навіть у фільмах

Ви будете здивовані: чому раніше колеса для поїздів робили з дерева та паперу

Погода збожеволіла: у Києві просто неба почали рости бананові дерева