Як виявляється, проколювання голкою яєць перед варінням - дійсно корисний метод, що дозволяє полегшити їх очищення і запобігти розтріскуванню в процесі варіння.

Необхідні матеріали:

Яйця.

Гостра голка, канцелярська кнопка або пристрій для проколювання яєць.

Горщик.

Вода.

Миска з крижаною водою.

Кроки:

Переконайтеся, що яйця чисті та без тріщин.

За допомогою гострої голки або шприца акуратно проткніть невеликий отвір у закругленому кінці кожного яйця. Будьте обережні і не натискайте надто сильно, щоб не пошкодити яйце всередині.

Покладіть проколоті яйця в каструлю і залийте холодною водою. Додайте у воду дрібку солі. Сіль допоможе запобігти подальшому розтріскуванню яєць і полегшить їх очищення.

Поставте каструлю на плиту на середній чи сильний вогонь. Як тільки вода почне закипати, зменшіть вогонь, щоби підтримувати слабке кипіння. Точний час приготування залежить від того, наскільки добре ви хочете приготувати яйця.

Некруто (рідкий жовток): 4-5 хвилин.

Зварене круто (твердий жовток): 9-12 хвилин.

Коли яйця будуть готові на ваш смак, негайно дістаньте їх з киплячої води і помістіть у миску з крижаною водою. Це допомагає швидко їх охолодити та запобігти подальшому приготуванню, гарантуючи, що жовток не перетравиться.

Як тільки яйця охолонуть, можна приступати до їхнього очищення. Раковина повинна відокремлюватися легше завдяки попередньому проколюванню та швидкому охолодженню.

Наслідуючи ці кроки, ви зможете насолоджуватися вареними яйцями, які легше очищати і які мають однорідну текстуру.

Читайте також:

Це потрібно обов'язково зробити: як підготувати акумулятор вашої машини до зими, щоб він раптово не сів

Тарілку напевно облизуватимуть: рецепт ніжної курочки з квасолею в томатному соусі

Не стало легендарного композитора: його музика звучала у "Джентльменах удачі", "12 стільців", "Бременські музиканти"