Українські громадяни, які безкоштовно надають тимчасове житло внутрішньо переміщеним особам (ВПО), як і раніше, мають право на отримання державної допомоги. У рамках програми "Прихисток" передбачено виплату компенсацій, розмір яких становив 450 гривень на місяць у літній період, а в опалювальний сезон збільшується до 900 гривень.

Докладніше про те, хто з українців зможе отримати допомогу на опалювальний сезон, повідомляє today.ua.

Фінансування виплат здійснюється Товариством Червоного Хреста України, і з квітня минулого року вже виплачено понад 2,2 млрд гривень компенсацій. На отримання компенсацій можуть претендувати як власники житла та їхні представники, так і орендарі державного чи комунального житла.

Міністерство реінтеграції повідомляє про плани профінансувати компенсації на суму понад 180 млн. гривень до кінця жовтня. Ця сума призначена для забезпечення житлом переселенців за період із липня до серпня 2023 року.

За інформацією Червоного Хреста, виплати будуть здійснюватись до літа 2024 року, і організація готова продовжити виділення коштів до зазначеного терміну.

Наразі проводяться перевірки домогосподарств, в яких проживають ВПО. Основною метою перевірок є підтвердження факту проживання внутрішньо переміщених осіб за вказаними адресами, а також перевірка таких документів, як паспорт, ідентифікаційний код, довідка ВПО та документ про реєстрацію. Такі перевірки спрямовані на перевірку достовірності інформації від власника житла, який надав житло переселенцям. Також здійснюється перевірка на наявність оплати за проживання ВПО.

Завдяки фінансовій підтримці держави та організацій, ВПО в Україні отримують допомогу та компенсації, які надаються необхідними під час переїзду та пошуку тимчасового житла.

Читайте також:

Даватимуть більше: в Україні змінилися суми виплат безробітним

Українцям розповіли, що буде найближчим часом із курсом долара в обмінниках

Можна отримати 53 тисячі за півроку: українцям із маленькими доходами виплатять допомогу