Німеччина розглядає можливість внесення змін до своєї політики допомоги біженцям, особливо щодо українських біженців.

Про це повідомляють «ФАКТИ»

Голова окружної ради Райнхард Загер запропонував, щоб нові біженці з України, які прибувають до Німеччини, більше не отримували прямої державної допомоги, а натомість отримували допомогу відповідно до Закону про допомогу особам, які шукають притулку. Ця запропонована зміна була схвалена вищим комітетом 294 німецьких земель.

"Нові біженці з України, які прибувають до Німеччини, не повинні більше отримувати допомогу безпосередньо від держави, але в майбутньому повинні знову отримувати допомогу відповідно до Закону про допомогу шукачам притулку", - заявив голова окружної ради Райнхард Загер.

Місцеві органи влади у Німеччині висловили стурбованість з приводу перенаселеності через збільшення числа біженців. Вони також виступили за перехід від грошових виплат до допомоги у натуральній формі для прохачів притулку та запровадження обов'язкової роботи для біженців.

Деякі захисники прав біженців, такі як Тарек Алаов з «Про Асил», розкритикували цю пропозицію, вважаючи її нереалістичною і створює двокласове суспільство для українських біженців. Він наголошує, що всі українські біженці мають отримати однаковий статус захисту, оскільки вони бігли з тих самих причин.

«Це призвело б до створення двокласового суспільства для українських біженців і суперечить будь-якій правовій рівності. Усі українські біженці отримають однаковий статус захисту, бо вони втекли з тих самих причин. Не може бути ніякої кінцевої дати змінити це. Це вимога не що інше, як політичний крок за рахунок біженців», - каже речник Pro Asyl з питань політики щодо біженців Тарек Алаовс.

Експерт з міграції Герберт Брукер пропонує фундаментально переорієнтувати розподіл новоприбулих біженців до Німеччини. Він зазначає, що відправлення більшої кількості біженців до структурно слабких регіонів з високим рівнем безробіття знижує їхні шанси на інтеграцію.

«Ми знаємо з опитувань, що люди приїжджають до нас насамперед через правову безпеку, перспективу справедливої ​​процедури надання притулку та повагу до прав людини. З іншого боку, соціальні виплати, які в нинішній дискусії називають причиною високого припливу мігрантів до Німеччини, були згадані лише як одна з причин серед багатьох, залежно від опитування, від 20 до 30 відсотків біженців» , - сказав науковець Інституту досліджень зайнятості Федеральне агентство зайнятості в інтерв'ю Rheinische Post в Дюссельдорфі.

Брукер також зазначає, що рівень виплат особам, які шукають притулку, не можуть бути змінені довільно, оскільки Конституційний суд Німеччини вимагає забезпечення прожиткового мінімуму. Він також наголошує, що немає жодних суттєвих доказів того, що прохачі притулку надсилають додому значні суми грошей.

«У минулому ми припустилися помилки, відправивши більше середньої кількості біженців до структурно слабких регіонів з високим рівнем безробіття. Це значно знизило шанси на інтеграцію», - сказав він.

Німеччина бореться з проблемами, спричиненими припливом українських біженців, одночасно розглядаючи потенційні коригування політики для вирішення цих проблем. Баланс між наданням допомоги та забезпеченням успішної інтеграції залишається складним питанням.

Читайте також:

Ви будете здивовані: як часто потрібно мити голову, щоб не випадало волосся

Будуть дуже великі неприємності: чим небезпечна їзда порожнім баком

Доплати будуть, але не для всіх: хто із пенсіонерів зможе отримати додаткові гроші