Більшість досвідчених господарок знає, що якщо волоські горіхи зберігати неправильно, то вони швидко згортнуть і з'явиться неприємний смак, а також запах.

Існують певні правила зберігання волоських горіхів, які вважаються одними із найпопулярніших серед інших. Вони славляться не лише приємним смаком, а й своєю поживністю, користю для здоров'я.

Фахівці стверджують, що волоські горіхи можна зберігати як очищеними, так і у шкаралупі.

Як зберігати волоські горіхи в шкаралупі

Перед розподілом приберіть убік зіпсовані або зруйновані плоди. Дайте їм просохнути. Підсушити горіхи можна за невисоких температур у духовці, сковороді або під прямими променями сонця.

Пам'ятайте, що є ризик появи у них різної живності. Щоб уникнути цього, варто зберігати горіхи в холодильнику або максимум за температури +5°С.

Якщо ви зберігатимете їх неправильно, волоські горіхи швидко згоркнуть, у них з'явиться неприємний смак і запах. Горіхи у шкаралупі можуть залишатися свіжими до двох років. Саме шкаралупа допомагає зберегти плід надовго. Вона захищає серцевину від негативного впливу світла та сонця, а також уповільнює вироблення олії.

Як зберігати очищені волоські горіхи

Спочатку очищені від шкаралупи горіхи потрібно перебрати, позбавившись залишків зовнішньої сухої оболонки. Щоб у очищених горіхах не завелася личинка комах, горіхи рекомендується злегка підсмажити у духовці чи сковороді (від 5 до 8 хвилин).

У волоських горіхах міститься велика кількість олій, тому під час зберігання вони можуть стати прогірклими. Саме тому вибирайте для зберігання герметичні контейнери або скляну тару. Ємності обов'язково мають бути повністю сухими.

Поставити баночки краще в холодне чорне місце або в холодильник. У таких умовах вони можуть зберігатись до півроку.

Тримати волоські горіхи можна і в тканинних мішечках, але температура зберігання тоді не повинна бути вищою за 10 градусів тепла. Матеріал для зберігання краще вибирати із лляних, бавовняних чи джутових тканин. За такого варіанта вони можуть залишитися свіжими протягом півроку.

Якщо потрібно зберігати горіхи тривалий час, їх краще заморозити. Неодноразово доведено, що низька температура не шкодить волоському горіху і змінює його смак. Для зберігання обов'язково запакуйте горіхи в целофановий пакет, харчову плівку або фольгу.

Читайте також:

У наступному сезоні вони виростуть під два метри: як правильно зберігати цибулини гладіолусів і чим їх помити

Ваша машина буде вам вдячна: які речі в жодному разі не можна зберігати в гаражі

Вам допоможе звичайна сіль: як зберігати часник, щоб він не псувався два роки

Так робили наші бабусі: як треба зберігати цибулю в квартирі, щоб вона не виростала і не гнила