Осінь - щедра пора року, і на багатьох кухнях можна знайти кошик з яблуками, страву зі сливами або ящик, повний овочів. Ласуватися дарами природи люблять не тільки люди, а й крихітні мушки-дрозофіли.

Кожна господиня погодиться, що рій плодових мушок, що кружляють над лотком зі сливами або виноградом, геть-чисто відбиває всяке полювання купувати фрукти.

Хоча й удома їх можна побачити. Так, якщо на кухні у вільному доступі лежать фрукти - сливи, яблука, виноград і так далі, то на їх запах летить ця навала, адже плодові мушки харчуються плодами, що саме заграли . До того ж самки плодових мушок дуже швидко відкладають на продуктах сотні яєць, що призводить до появи величезної кількості мошкар, яка може заполонити кухню.

Вважається, що плодові мушки живуть скрізь, де є рослини, де є якісь харчові залишки, і позбутися їх раз і назавжди практично неможливо.

На щастя, існує ефективне рішення, що дозволяє швидко вивести настирливу мошкару.

важливо!

  • Перш ніж почати боротися з плодовими мушками, потрібно забратися. Вся річ у тому, що плодові мушки ненавидять чисті поверхні, тому наведіть порядок, протріть стільниці та раковину.

Якщо ви помітили на кухні рій дрібних коричневих мушок, не зволікайте: спочатку переберіть продукти харчування, викиньте сміття і вживіть наступних профілактичних заходів для швидкого позбавлення від комах:

  • викидайте перестиглі плоди;
  • зберігати фрукти і овочі найкраще в холодильнику або контейнері, що щільно закривається;
  • мийте продукти одразу, як принесли їх додому, щоб видалити яйця чи личинки;
  • регулярно виносите сміття;
  • відразу витирайте плями від пролитих напоїв, особливо якщо це фруктовий сік чи алкоголь;
  • якщо в квартирі є кімнатні рослини, то мошки можуть з'являтися з ґрунту в горщику. Потрібно пересадити квітку на нову землю.

Далі починаємо з найголовнішого – готуємо суміш, що відлякує дрозофілу від вашого будинку.

Все, що потрібно, це цукор та засіб для миття посуду. Наповніть невелику миску цукром. Додайте кілька крапель рідкого мила. Залийте суміш теплою водою.

Перемішайте і залиште на столі (тільки далеко від тварин).

А ще один із найпростіших способів відлякати мушок – звичайний хрін. Аромат цієї рослини добре відлякує мошкару. Вони не вмирають, а відлітають. Почистивши свіже коріння хрону, порізавши маленькими шматочками і розклавши по всій квартирі, потрібно відкрити вікна, щоб комахи змогли полетіти.

Читайте також:

Надмірне споживання шкодить здоров'ю: які побічні реакції організму можуть спровокувати насіння гарбуза.

Гарячі помідори: незвичайний рецепт закуски, яка зведе з розуму будь-якого гурмана

Головне, щоб не знайшли діти: навіщо необхідно в гаражі приховати пару баночок Coca-Cola