Державна податкова служба України випустила повідомлення з попередженням про те, що вони активно відстежують соціальні мережі, такі як Facebook, Instagram та інші інтернет-сервіси щодо продажу чи надання послуг без належної реєстрації підприємницької діяльності.

Про це повідомляє «finance»

Хоча у повідомленні не зазначено точних механізмів, які використовуються для відстеження такої діяльності в соціальних мережах, у ньому згадується, що податкові органи «отримують інформацію» про незаконну підприємницьку діяльність, не уточнюючи канали, якими вони отримують цю інформацію.

«ДПС постійно отримує інформацію про факти провадження системної господарської діяльності без державної реєстрації. Усі випадки досліджуються та перевіряються працівниками податкових органів, а у разі підтвердження наданої інформації вживаються відповідні заходи щодо реагування, у тому числі податкові перевірки», — йдеться у повідомленні.

У повідомленні наголошується, що податкові органи часто одержують інформацію про економічну діяльність, що здійснюється без відповідної державної реєстрації. Ці випадки розслідуються співробітниками податкових органів, і у разі підтвердження інформації вживаються відповідні заходи, у тому числі можливі податкові перевірки.

«Територіальними органи ДПС лише протягом вересня 2023 року встановлено нерідкі випадки провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання», — зазначають у Податковій.

У повідомленні зазначено декілька виявлених випадків незаконної підприємницької діяльності:

Надання послуг з обміну валют в Івано-Франківську без відповідної державної реєстрації.

Займатися економічною діяльністю через Інтернет у Хмельницькій області без реєстрації як фізична особа-підприємець.

Продаж мобільних аксесуарів та тютюнових виробів з ознаками контрафакту в Дніпропетровській області без необхідних дозволів та державної реєстрації.

Здійснення незаконної підприємницької діяльності у Києві торговельною мережею без державної реєстрації як суб'єкта господарювання.

Незареєстрована економічна діяльність фізичної особи щодо обміну іноземної валюти на території Кіровоградської області.

Реалізація тютюнових виробів без державної реєстрації та дозволів у Сумській області.

Надання послуг з прання килимів без державної реєстрації суб'єкта підприємницької діяльності у Вінниці.

Займався незаконною діяльністю щодо реалізації фальсифікованих підакцизних товарів у Черкаській області.

Виявлення незаконного обігу підакцизних товарів та ухилення від сплати податків на території Чернігівської області.

Повідомлення нагадує фізичним та юридичним особам, що ведення господарської діяльності без належної державної реєстрації тягне за собою накладення адміністративного штрафу відповідно до статті 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення, що може спричинити штраф до 85 тисяч гривень з конфіскацією продукції, знаряддя виробництва, сировину та гроші, отримані внаслідок порушення.

«Нагадуємо, що за провадження господарської діяльності без державної реєстрації як суб'єкта господарювання ст. 164 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачено штраф до 85 тисяч гривень із конфіскацією виготовленої продукції, знарядь виробництва, сировини та грошей, отриманих внаслідок вчинення цього адміністративного правопорушення», — зазначили у ДПС.

Читайте також:

ЗСУ показали росіянам, що таке сидіти без світла: подробиці потужних прильотів українських дронів до Росії

Такий і човен забрати може: українець показав гігантського сома розміром з людину. Рибалка вдалася

Ви хоч раз таке пробували? Рецепт розкішного омлету єврейською. Тітка Сара годувала їм усю Одесу