Українці платитимуть за електроенергію 2,64 грн за кіловат-годину у жовтні, і очікується, що цей тариф залишиться незмінним як мінімум до кінця опалювального сезону, який триватиме до березня чи квітня 2024 року. Про це заявив міністр енергетики Герман Галущенко. Це рішення обумовлено запровадженням особливих обов'язків на ринку електроенергії щодо забезпечення населення доступною електроенергією, що діє до кінця грудня 2023 року. У результаті вирішується питання підвищення тарифів з електроенергії нині не розглядається.

Про це пише «obozrevatel»

"Ми продовжуватимемо дію ПСО до кінця опалювального сезону. Тому питання підвищення тарифів навіть не обговорюється", – сказав міністр.

Повідомляється про розробку графіків відключень електроенергії в Україні, які, можливо, були складені з урахуванням досвіду попереднього року щодо інтенсивності збитків та наслідків для енергосистеми та різних регіонів. Це нормальний та необхідний крок для підготовки до можливих перебоїв у енергопостачанні через зовнішні чинники, такі як обстріл.

"Ймовірно, щоб уникнути подібних проблем, орієнтовні графіки можливих тимчасових обмежень електропостачання були підготовлені заздалегідь. Готуватись таким чином – це нормально і потрібно", – пояснив старший аналітик DiXi Group Богдан Серебренніков.

Незважаючи на труднощі, можливо, під час таких заходів постачання електроенергії українцям не перериватимуться. Повідомляється, що Укренерго, національний оператор системи електропередачі, працює над планами резервного електропостачання для запобігання відключенню електроенергії в енергосистемі або в окремих регіонах.

Читайте також:

Не рот, а цілий город: у мережі показали королеву "ДНР" з набряклими губами, як у чорнобильського сома. Фото

Церковне свято 6 жовтня: намагайтеся триматися подалі від городу

Путін наказав скинути бомби на величезну українську лікарню: кадри дикого влучення