Національна комісія державного регулювання у сфері енергетики та комунального господарства (НКРЕКУ) вносить зміни до тарифу на газорозподіл, щоб принести користь тим українським споживачам, які використали мінімальну кількість газу через відключення газу минулого газового року. Ці зміни спрямовані на зниження фінансового навантаження таких споживачів.

Про це пише «napensii»

Ось ключові моменти змін:

При визначенні мінімальних обсягів річної потужності, що замовляється, враховуватиметься лише справне негерметичне газове обладнання побутового споживача.

Приклад із Чернівецької області.

Як приклад НКРЕКУ надала сценарій для побутового споживача з герметичним обладнанням (обігрівач та водонагрівач) та мінімальним споживанням газу попереднього року. Минулого року ці клієнти заплатили за мінімальний обсяг споживання 314 кубометрів газу на рік. Зі змінами тепер платитимуть лише за 39 кубометрів газу на рік.

Економія для цього прикладу становитиме 45,6 грн на місяць і 547,25 грн на рік.

Відповідно до закону, навіть якщо споживач не користувався газом протягом року, але все ще підключений до газопроводу, він має сплатити послугу доставки. Щоб не платити, газопровід необхідно повністю відключити, причому це відключення необхідно задокументувати та передати до регіонального газового управління.

Для споживачів із нульовим споживанням або тих, хто використовував газ менше 9 місяців, НКРЕКУ запровадила мінімальну плату за доставку газу. З 1 жовтня цей платіж буде переглянуто, щоб споживачі могли оплачувати послугу доставки, виходячи з фактичної кількості спожитого газу.

Ці зміни спрямовані на те, щоб зробити тарифи на розподіл газу більш справедливими для споживачів, які споживають мінімальну кількість газу, знизити їх фінансовий тягар та сприяти більш справедливому ціноутворенню, що ґрунтується на фактичному споживанні.

Читайте також:

Активні переговори та гостра фаза: астролог розповів, коли в Україну прийде світ

Розміром з два великі кавуни: фермер похвалився гігантським луком, який виріс у нього на городі

Ви будете хвалитися цією стравою: рецепт соковитого рулету з листкового тіста з фаршем