Хоча гладіолуси є красивими та пишними кольорами, вони можуть не досягти свого потенціалу, якщо не будуть дотримані правила зберігання та обраний якісний посадковий матеріал. Правильне зберігання цибулин – перший крок до отримання гарних та здорових паростків.

Докладніше про те, яких помилок ви припускаєте при зберіганні цибулин цих квітів, читайте в нашому матеріалі.

Навіть найякісніші й здоровіші цибулини гладіолусів можуть не принести бажаного результату, якщо не дотримуватися правил зберігання. Помилки в зберіганні можуть призвести до дрібних і кривих паростків замість гарних і соковитих кольорів.

Перед покупкою посадкового матеріалу важливо звернути увагу на зовнішній вигляд. Цибулини повинні мати діаметр від 2 до 4 см, з гладкими та блискучими поверхнями без зморшок.

Для збереження якості цибулини гладіолусів слід зберігати в темному місці при температурі від 3 до 9 градусів вище за нуль. Вологість повітря має становити 60-70%, але не вище цього значення.

Також важливо періодично провітрювати місце зберігання посадкового матеріалу, щоб уникнути скупчення вологи та появи гнилі.

Щоб запобігти старінню цибулин, їх можна обробити протруювачем. Для цього можна використовувати рожевий розчин марганцівки або фітоспорину, в якому попередньо занурити бульби на 30 хвилин.

Дотримуючись всіх цих правил, ви зможете забезпечити здорове зростання і рясне цвітіння гладіолусів у наступному сезоні.

Читайте також:

Обов'язково це запам'ятайте: у чому потрібно зберігати гладіолуси, щоб їх не загробити

Ви просто втратите улюблені кольори: чим у жодному разі не можна утеплювати троянди на зиму

Так ваша орхідея ще ніколи не цвіла: що потрібно зробити, щоб рослина була обліплена квітками