Дослідження, проведене університетом Чикаго, дає цікаву інформацію про взаємозв'язок між місяцем народження і очікуваною тривалістю життя.

Про це пише «ТСН»

Сезон народження та довголіття:

Особи-довгожителі, які брали участь у дослідженні, найчастіше народжувалися восени, а саме з вересня по листопад.

Серед людей, що народилися у березні, травні та липні, особин-довгожителів було приблизно на 40% менше.

Можливі пояснення цих результатів:

Харчування як матері під час вагітності, так і дитини в ранньому дитинстві відіграє вирішальну роль у довгостроковому здоров'ї та старінні. Дефіцит вітамінів та мікроелементів у ці періоди може негативно вплинути на механізми репарації ДНК та стабільність клітинних мембран, потенційно впливаючи на процеси старіння.

Сезонні фактори, такі як сприйнятливість до застуди, також можуть відігравати роль. Люди, народжені восени, мабуть, мають менше хронічних захворювань, можливо через менший вплив інфекцій на ранньому етапі їх розвитку.

Температура довкілля під час народження чи навіть зачаття може бути фактором, що сприяє цьому. Якість сперми, яке може впливати температура, може вплинути на тривалість життя.

Дослідження також виявило зв'язок між датою народження та датою смерті. Люди з більшою ймовірністю помирали в період за два тижні до і два тижні після свого дня народження, при цьому значна кількість смертей сталася в цей період. Це можна пояснити пережитим під час пологів стресом, що відбивається в пам'яті організму. У міру наближення дня народження організм може підготуватися до аналогічної стресової події, що потенційно може призвести до зниження захисних ресурсів у цей період.

Ці результати показують, що пренатальні фактори, стани раннього дитинства та сезонні фактори можуть впливати на здоров'я та тривалість життя людини. Хоча дослідження дає цінну інформацію, важливо враховувати різні фактори, що сприяють довголіттю, та індивідуальні обставини можуть відрізнятися.

Читайте також:

Вам допоможе звичайний лимон: як змусити орхідею пишно цвісти, навіть якщо вона підсохла

На неї всі обертаються: українець створив із звичайного ЗАЗ "Таврія" електромобіль. Як він виглядає

Такого соковитого м'яса ви ще не куштували: рецепт свинини, шприцованої соєвим соусом