Призначення житлових субсидій в Україні регулюється особливими умовами та обмеженнями. Справа в тому, що є деякі ключові моменти щодо призначення та критеріїв надання житлових субсидій з 1 жовтня 2023 року.

Про це повідомляє «apostrophe»

Субсидія не може бути призначена фізичним особам, які мають заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг понад три місяці та на загальну суму понад 680 гривень.

Право на отримання субсидії залежить від точної оцінки власного доходу заявника та доходів інших членів сім'ї заявника. Недооцінка доходів домогосподарства може вплинути право на отримання субсидії.

Субсидії не можуть бути призначені фізичним особам, які придбали товари на суму понад 50 000 гривень.

Якщо людина змінює місце проживання, житлову субсидію не можна отримати як за місцем проживання, так і за місцем реєстрації особи, що субсидується. Субсидія не розраховується за фактичним місцем проживання тим, хто отримав субсидію за місцем реєстрації та згодом переїхав.

За опалювальний сезон 2023-2024 років житлова субсидія буде розрахована автоматично для фізичних осіб, яким було призначено житлову субсидію на неопалювальний сезон 2023 року та тих, чий розмір субсидії спочатку встановлено у розмірі 0,00 гривні.

При розрахунку житлової субсидії з жовтня 2023 року враховуватимуться доходи членів домогосподарства за перший та другий квартали 2023 року.

Існують певні соціальні норми, які визначають обсяги подачі електроенергії для різних ситуацій, таких як будинки з газовими плитами, електроплитами, а також наявність або відсутність централізованого гарячого водопостачання. Ці норми визначають максимально допустиме споживання електроенергії на місяць одного члена сім'ї.

Житлові субсидії будуть призначені з початку опалювального сезону, якщо відповідні документи будуть подані протягом двох місяців з початку сезону (зазвичай у жовтні). Якщо заяву подано не пізніше двох місяців після початку опалювального сезону, субсидія буде призначена з місяця подання заяви.

Для осіб, які претендують на житлові субсидії, важливо дотримуватись цих умов та надавати точну інформацію при поданні заяви, щоб гарантувати право на отримання субсидії. Конкретний дохід та соціальні норми, згадані в керівних засадах, також визначатимуть розмір субсидії, яку може отримати правочинний заявник.

Читайте також:

Чекайте великих неприємностей: що означає, коли спалахнув датчик Check Engine у ​​вашій машині

Так робили наші бабусі: як треба зберігати цибулю в квартирі, щоб вона не виростала і не гнила

PIN-UP Ukraine очолила індекс підприємств з бездоганною діловою репутацією у галузі азартних ігор