Президент Росії Володимир Путін неодноразово говорив, що питання добробуту людей – це "номер один" для держави за його керівництва. І ось стало відомо, що на росіян чекає рекордне за 11 років підвищення тарифів на газ.

Так, видання The Moscow Times з посиланням на прогноз соціально-економічного розвитку Мінекономіки РФ, повідомило, що оптові тарифи на газ для населення РФ з липня 2024 року зростуть на 11,2%, а з липня 2025 року – ще на 8,2%. .

Таким чином, за два роки газ подорожчає для російських громадян на 20%, а з початку війни - на 34%. При цьому торік тарифи індексували двічі – на 3% у липні та на 8,5% у грудні.

Передбачається, що підвищення тарифу допоможе наповнити бюджет "Газпрому", який втратив три чверті виручки на ключовому, європейському ринку за рахунок масових антиросійських санкцій, які були введені у зв'язку з вторгненням РФ в Україну.

Ще б пак, у 2022 році компанія "Газпром" продала за кордон мінімальний обсяг газу з останніх років СРСР (100 млрд кубометрів). Що ж до поточного року, то 2023-го газовий експорт із Росії до Європи впав до мінімуму з другої половини 1970-х років - 12,1 млрд кубів за перше півріччя.

За інформацією ЗМІ, перенаправлення потоків газу в Азію не дали необхідного результату, адже такі обсяги блакитного палива там не потрібні. До того ж, для Індії та Китаю діють знижки на газ.

У серпні 2023 року стало відомо про те, що газовий бізнес "Газпрому" взагалі став збитковим. Більше того, у вересні 2023 року з'явилася інформація про те, що "Газпром" повідомляє про банкрутство.

Нагадаємо, що "Газпром" – це особистий бізнес Путіна, а все управління компанії – близькі йому люди. Саме тому його уряд постійно підвищує тарифи на газ. Тож високою мірою щорічно зростаючі платежі — це результат цілеспрямованої політики Путіна щодо збільшення доходів "Газпрому" та його керівників. З іншого боку, така політика призводить до зубожіння росіян і згубно позначається на економіці країни загалом.

Читайте також:

lifecell попередив: з 21 вересня подорожчає один із популярних тарифів

Названо регіони, в яких будуть найвищі тарифи на воду

Багато хто не здогадувався: як самостійно змінити тариф на електроенергію

Дружина покликала на небо: не стало легендарного режисера, фільми якого запам'яталися назавжди